Regija
KLAUN NA ŠTULAMA I ILUZIONIST CIGANOVIĆ

Atmosfera linča i prema
smiješnim klaunovima
Objavljeno 21. listopada, 2016.
Izbjegava programe na otvorenome

ĐAKOVO

Masovna histerija koju izazivaju zastrašujući killer klaunovi, a koja se zadnjih dana prelila i na naše ulice, potpuno su pomrsili račune u poslu dobrim, nasmiješenim klaunovima, pogotovo u njihovom poslu na otvorenom. Tvrdi to Josip Ciganović, poznati đakovački iluzionist, često zbog naručenih angažmana i prirode svoga posla i u ulozi klauna, ali uvijek onog nasmiješenog, u funkciji zabave i smijeha. Kao klaun počesto je u šetnji ulicama i na metar visokim štulama, što je djeci posebna atrakcija.

– Djeca, ali i odrasli, u strahu su od tih jezivih klaunova i pitanje je kako u takvoj atmosferi reagiraju, prave li razliku kada se pred njima pojavi i klaun zabavljač kao što sam ja. Zbog svega toga ovih dana izbjegavam kao klaun na štulama ići na otvorenome, pa sam zadnjih dana namjerno propustio i nekoliko kirvaja - u Jarmini, Josipovcu... Što znaš kako će netko reagirati... U Nuštru, gdje sam onomad bio veseli klaun na štulama, ljudi su me dočekali riječima: - Tko si ti?! Što si došao?! Kakav je to cirkus?! Zbog svega s tim jezivim klaunovima nastala je atmosfera linča! - smatra Ciganović.

I dalje dobiva narudžbe da kao nasmijani klaun zabavlja mališane na rođendanima, a jedan takav angažman upravo je pred njim. Uz nastup klauna, u njegov program uključene su i mađioničarske točke, oblikovanje balona i drugo.

– I dječji vrtići angažiraju me kao klauna, dakako, veselog - dodaje Ciganović. Na upit kako on tumači pozadinu masovne histerije s killer klaunovima, kaže da je možda posrijedi neki novi organizirani, masovni oblik zastrašivanja ljudi, a da su ideju za to mogli često vidjeti u filmovima gdje pljačkaši, prerušeni u klaunove, pljačkaju banke. Ciganović najavljuje, zbog trenutačne atmosfere, držat će se samo naručenih angažmana i to u zatvorenim prostorima, a sa samoinicijativnim klaunskim programima na otvorenome pričekat će do blagdana u prosincu i do tada vidjeti hoće li se fama s jezivim klaunovima smiriti.S.Župan

Za Noć vještica naručili i strašnog klauna

Ciganović kaže kako je dobio narudžbu za angažman za Noć vještica. “Nastupam tada u jednom trgovačkom centru u Slavonskom Brodu, a s obzirom na tu prigodu u program su, u dogovoru s naručiteljem, uključeni i strašni klaun, vještice, Dracula... I u drugoj robnoj kući u tom gradu nedavno sam, također prema narudžbi, u programu imao strašnog klauna nalik zombiju, i sve je bilo O.K.”, kaže đakovački mađioničar.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike