Regija
BIZARAN PUT DO ADRENALINA

Tinejdžeri navečer sjede
na cesti i prkose vozačima
Objavljeno 22. listopada, 2016.

DRENOVCI/GUNJA

U Cvelferiji se nisu pojavili klaunovi koji plaše mještane, nego tinejdžeri, srednjoškolci, koji u večernjim satima sjede na pola ceste i “odmaraju se” na kolniku prkoseći vozačima - ispričao nam je zaprepašteni mještanin Đurića. Preksinoć se, dok se vraćao iz Gunje, i osobno uvjerio u bizarnost njihovih pokušaja da si dignu adrenalin, koji bi, upozorava, mogli završiti tragično.

- Ugledao sam mladića kako leži na cesti, a kraj njega su još dvojica čučala. Pomislio sam da se nešto loše dogodilo, da je netko stradao i da dečkima treba pomoć. Automatski sam stisnuo kočnicu, automobil se baš zaustavljao kad oni naglo skočiše i razbježaše se glasno se cereći - prisjetio se nevjerojatnog događaja. Ne smije, kaže, ni zamisliti što bi se dogodilo da ih nije na vrijeme opazio i da nije pravovremeno reagirao - morao bi ni kriv ni dužan cijeli život na savjesti nositi nečiji život.

- Bio sam u šoku, jednostavno ne mogu vjerovati što tim klipanima pada na pamet! Za kakvim se oni to trendovima povode? - revoltiran je. Razgovarao je, kaže, s dva srednjoškolca i upitao ih što to rade, a oni su mu kroz smijeh objasnili da se “samo malo zezaju i da ne vide što je u tome loše”.

- Toliko su me izbacili iz takta da se pitam što će se dogoditi ako ih ponovno zateknem na cesti, jer ovaj ću put sigurno za njima. A mislim da su, najblaže rečeno, zaslužili da im se pošteno izvuku uši. Ali ondah bih imao posla s policijom, Centrom za socijalnu skrb i ja bih bio taj koji je problematičan i koga treba sankcionirati! Slučaj sam prijavio i u PP Vrbanja, rekli su mi da će javiti ophodnjama da pripaze, a ako se to bude češće događalo, obavljat će razgovore - kazao je naš sugovornik. Apelira i na roditelje da razgovaraju s djecom, koja nepromišljenim postupcima dovode život u opasnost.

Jučer nam se javio i Drenovčanin koji je, kaže, zatekao četiri mladića kako bezbrižno sjede na cesti. Mračak je počeo padati i vidljivost je bila smanjena, a oni uopće nisu reagirali na zvuk dolazećeg vozila ni na sirenu upozorenja. Vozač je naglo usporio i tek kada im se automobil približio na desetak metara ustali su i počeli bježati uz povike oduševljenja.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
ZASAD BEZ PRIJAVA

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović jučer nam je rekao da do sada nisu imali prijavljenih takvih slučajeva. Policija će postupiti po prijavi i provesti određene izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti toga događaja i postojanje elemenata prekršaja ili kaznenog djela.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike