Novosti
ŽUPANJA PONOVNO IMA PREDSTAVNIKA U PARLAMENTU

Umjesto Milinkovića, u Sabor ide Miličević
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Umjesto Vinkovčanina Dražena Milinkovića, koji je bio drugi na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici, u saborske klupe sjest će županjski gradonačelnik Davor Miličević. Milinković je još u vrijeme unutarstranačkih izbora u vukovarsko-srijemskom HDZ-u u travnju rekao kako ga ne zanimaju fotelje ni saborskog zastupnika ni župana, što je, prema mišljenju mnogih, bio i dodatan razlog za njegov izbor na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a.

- Parlamentarne izbore kvalitetno smo odradili, složili dobru listu kandidata koja je polučila odličan rezultat i smatram da je i za stranku i za mene sada najbolje da se vratim u Vinkovce. Da konsolidiramo stranačke redove u županiji i da se na svim gradskim i općinskim odborima HDZ-a pripremimo za lokalne izbore koji su nama izuzetno važni - kazao je Milinković. Zalaže se za ravnopravnu zastupljenost svih gradova i općina u radu ŽO HDZ-a, ali i svih dijelova Vukovarsko-srijemske županije u Saboru.

- Smatram da nije primjereno da u Saboru imamo dva zastupnika iz Vinkovaca. A s obzirom na to da se Mladen Karlić više neće kandidirati za gradonačelnika, on ostaje u Saboru, ja ću svoje mjesto prepustiti kolegi Miličeviću koji će se kao diplomirani pravnik boriti za interese županjskog kraja iz kojega dolazi - kazao je Milinković.

Ponovni ulazak u Sabor za Miličevića je velika čast i obveza.

- Ponovno ću se kandidirati za gradonačelnika Županje, a ako je ovo način da pomognem sredini u kojoj živim, a to mi je jedini cilj, nadam se da ću uz postojeće veze koje sam uspostavio u prijašnjem mandatu Sabora, uspjeti pridonijeti razvoju Slavonije i da nam konačno svima krene nabolje - poručio je Miličević. U slučaju donošenja zakona koji će onemogućiti istovremeno obnašanje dužnosti zastupnika i gradonačelnika, što u HDZ-u najavljuju, Miličević će umjesto Markovog trga odabrati Županju.

Miličević je prvi put u Sabor ušao u ožujku 2013. godine, umjesto bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića koji je tada odstupio zbog afere Planinska. U Saboru je županjski gradonačelnik prisegnuo i lani u prosincu prilikom konstituiranja 8. saziva, u koji je ušao kao zamjena za vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića. No, mandat mu je kratko trajao, jer je mjesto u saborskim klupama prepustio koalicijskom partneru, HSS-ovcu Davoru Vlaoviću iz Nove Gradiške. M. Lešić Omerović

TKO KOGA MIJENJA

Premijera Andreja Plenkovića u Saboru će mijenjati Ljubica Lukačić koja je bila zastupnica u 6. saborskom sazivu. HDZ-ove potpredsjednike Vlade i ministre vanjskih poslova i obrane Davora Ivu Stiera i Damira Krstičevića mijenjat će Majda Burić i Blaženko Boban, Mostova potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića Maro Krstić, zastupnik iz Dubrovnika. Umjesto ministra Tomislava Ćorića u saborskim će klupama sjediti tajnik zagrebačkog HDZ-a, psihijatar Ivan Ćelić, zbog dužnosti ministra zdravstva svoj je mandat “umirovio” Milan Kujundžić, mijenjat će ga Dragica Roščić, ekonomistica iz Baške Vode. Ministra bez portfelja Gorana Marića mijenja načelnik općine Rugvica Mato Čičak. U Saboru neće sjediti ni vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, mijenja ga Marijana Balić. H