Regija
U OŠ E. KUMIČIĆA

Prvi poludnevni boravak u Slatini
Objavljeno 20. listopada, 2016.

SLATINA - U slatinskoj OŠ Eugena Kumičića danas (petak) bit će svečano otvoren prvi poludnevni boravak u gradu koji organizira Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka u suradnji sa školom, Ministarstvom socijalne politike i mladih te Centrom za socijalnu skrb Slatina.

Kapacitet poludnevnog boravaka je 12 korisnika kojima je potrebna strukturirana podrška i pomoć u prevladavanju teškoća s kojima se svakodnevno suočavaju kako bi ostvarili svoj puni potencijal, a koristit će ga učenici škole od 1. do 8. razreda. U poludnevnom boravku djeca borave svaki dan prije ili poslije nastave, a usluga poludnevnog boravka uključuje pomoć u učenju, organiziranje provođenja slobodnog vremena, individualni i grupni rad s korisnicima i njihovim roditeljima, kao i suradnju sa školom i drugim institucijama.

Prema riječima ravnateljice škole Božice Majhen, poludnevni boravak počeo je s radom 15. rujna i do sada je već uključeno desetak učenika kojima je slatinski Centar za socijalnu skrb izdao odgovarajuća rješenja na temelju procjene stručnjaka. Boravak vodi zaposlena socijalna pedagoginja, a u suradnji sa slatinskim srednjim školama, u rad s djecom u poludnevnom boravku bit će uključeni i volonteri, mahom srednjoškolci koji će pomagati djeci u učenju, organizirati radionice ili sudjelovati u organizaciji slobodnih aktivnosti.

– Poludnevni boravak smješten je u prostoru posebnih odjela poslije njihove nastave, a dali smo na korištenje i sve ostale prostore u školi. Oni mogu koristiti školsku knjižnicu, našu “zelenu sobu”, sportsku dvoranu, vanjske terene, dječje igralište, kako bi mogli ostvariti sve aktivnosti koje voditelji osmisle, jer sve su to naši učenici. Prva iskustva govore da je to odličan način pomaganja djeci i postoji mogućnost da se taj pilot-projekt proširi i na druge škole - kaže ravnateljica Majhen.

Budući da se tretman poludnevnog boravka u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku provodi već treću godinu i bilježi odlične rezultate, primjer dobre prakse odlučili su prenijeti i u Slatinu, i već sada se vidi da je riječ o vrlo uspjelom projektu.P.Žarković

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike