Osijek
VEČER VINA I UMJETNOSTI U TVRĐI

Vrhunska vina uz glazbu,
predstavu, izložbe, performans
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Večer vina i umjetnosti, bogata umjetničkim programom i sigurno odličnim vinima dvadesetak vinara iz cijele Slavonije i Baranje, održat će se u subotu, 22. listopada, u osječkoj Tvrđi, u dvorištu i galeriji Kazamat.

- Očekujemo dobro vrijeme i svakako dobru ponudu naših vinara. Stoga pozivamo goste da se pridruže i uživaju u još jednoj večeri vina i umjetnosti. Program počinje u 17 sati i u dvorištu galerije Kazamat trajat će do 23 sata, a potom će se zabava nastaviti u zatvorenom dijelu, u samoj galeriji - najavio je župan Vladimir Šišljagić. Istaknuo je da Županija tom manifestacijom nastavlja promovirati turizam i domaće vinare, započeto projektom Wine tour.

Direktor TZ Osječko-baranjske županije predstavio je program Večeri vina i umjetnosti naglasivši da je on ove godine dopunjen novim sadržajima. Vinski dio manifestacije, dakle, činit će vinari iz gotovo svih slavonskih i baranjskih vinogorja. U glazbenom dijelu programa nastupit će No Jazz Band te DJ Kemal P. i DJ Bilko.

Kako je predstavio Ivan Grgić iz Kreativne agencije Adverta, posjetitelji će moći u galeriji Kazamat posjetiti izložbu “Između života i umjetničkog djela” Tomislava Buntaka, Matije Debeljuha, Ksenije Turčinović i Vlaste Žanić. Potom izložbu “Monokromija” Roberta Fišera u galeriji Waldinger, kao i izložbu vodenog svijeta udruge Gloria Maris. U Kazamatu će biti postavljena i izložba fotografija “Win by Wine” Marka Banića, a u dvorištu Kazamata skulpture od slame Nikole Fallera i Udruge Slama.

Na Trgu J. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila, u 17 sati počinje kazališna predstava “Zaboravljena Tvrđa - Vinski trg” CroCulToura. Od 21 do 22 sata u dvorištu Kazamata multimedijalnu svjetlosnu instalaciju priređuje Željka Fuderer Levak.

Maja Pajtak, vodit će vinorel radionicu “Wine Art” - koja omogućava kušanje vina na poseban način - kistom - odnosno slikanja vinom. Radionica počinje od 19 sati u galeriji Kazamat.

Igor MIKULIĆ
Ulaz slobodan, bon za vino četiri kune

Ulaz na manifestaciju je slobodan. Posjetitelji će moći dobiti čašu uz uplatu kaucije od 20 kuna i, naravno, ako to žele, na kraju uživanja u vinima je vratiti. Vino će se moći kušati nakon kupnje bonova, a bon će stajati četiri kune. Organizatori još jedne priredbe koja je proteklih godina uvijek privlačila veliku pozornost javnosti i velik broj posjetitelja su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Kreativna agencija Adverta. Pokrovitelj je Grad Osijek, koji je osigurao prostor i štandove za program, a medijski je pokrovitelj Glas Slavonije.

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike