Osijek
PORUKE MASKIRANIMA U KLAUNOVE

Sram vas bilo! Traumatizirana djeca boje se izlaziti na ulice
Objavljeno 21. listopada, 2016.

Iako osobe maskirane u strašne tzv. Killer klaunove i dalje iz tko zna kojeg razloga hodaju Osijekom, sve manje ljudi vjeruje da od njih prijeti neka opasnost. Naime, iako nam svakodnevno pristižu u redakciju informacije da su viđeni po gradu, ipak nema nikakvih dokaza da bi nekome naudili. Panika koju su stvorili samo je donijela noćne more najmlađima, te građani pozivaju da prestanu s glupiranjem i počnu raditi nešto pametnije.

“Znate što, draga djeco, jednom ćete i vi imati djecu... Zašto danas niste kad ste išli iz škole pomogli starici koja je imala punu torbu iz trgovine? Zašto se danas niste ustali u tramvaju jadnom starcu koji je išao iz bolnice s pregleda? Zašto danas niste zahvalili mami za prefini ručak što vam ga je skuhala?... Ali žao mi je vas, žao mi je vaših roditelja što će se morati sramotiti kad budu išli u postaju po klaunove. Sram vas bilo!”, Dio je to jednog od mnogih komentara na društvenim mrežama, a slično razmišljaju i mnogi drugi ljutiti građani.

Baš zbog bezobraznog i bezobzirnog ponašanja pojedinaca, neka djeca ne žele izići iz svojih domova, a trauma im je i povratak iz škole kada padne mrak. Iako trend pojavljivanja jezivih klaunova traje u svijetu već desetak godina, ni jedan od njih nije uhvaćen pa bi bilo nevjerojatno očekivati i od hrvatske policije da učini čudo. No, ako se “šaljivdžije” s lošim smislom za humor nastave pojavljivati, mogli bi se zadnji smijati oni koji ih budu poslali na traumatologiju.

Posljednji je takav maskirani “lik” viđen u srijedu u grmlju u blizini OŠ Vladimira Becića, a na njega je naišla skupina tinejdžerica u povratku s treninga. “Hrabri” je strašni klaun, kada je vidio da su u skupini, dao petama vjetra. S. Lacić

POLICIJA: BEZ PANIKE!

Iz policije pozivaju građane da ne nasjedaju na razne priče koje danima kruže gradom o napadima.

- Ako raspolažete saznanjima, ili sami budete u situaciji da vas na bilo koji način straše, o tome odmah obavijestite policiju. Po svakoj takvoj dojavi žurno ćemo postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz policijske nadležnosti - pozvao je građane Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

O cijelom su se slučaju oglasili i iz MUP-a, navodeći kako će zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, policija poduzeti sve da to zaustavi. “Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave, i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave”, navode u MUP-u.

U DUBROVNIKU MASKIRANA DJECA

Kako prenosi Hina, dubrovačka je policija intervenirala u srijedu navečer u predgrađu Mokošica, nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina. “Možemo potvrditi da smo sinoć zaprimili dojavu o pojavi dvije osobe maskirane u klaunove na području Mokošice. Utvrđen je njihov identitet, riječ je o dvoje djece mlađe od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela, rekla je policijska glasnogovornica Andrijana Biskup. Dodala je da je policija obavijestila nadležne odgojno-obrazovne institucije i roditelje maloljetnika. H

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike