Osijek
OBLJETNICA UDRUGE VETERANA 130. BRIGADE U OSIJEKU I ČEPINU

Svečana akademija i Sajam braniteljskih zadruga
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Udruga veterana 130. brigade HV-a obilježava 25. godišnjicu ustroja, a svečanost će se održavati dva dana - u Osijeku 22. listopada (subota) i 25. listopada (utorak) u Čepinu pod krilaticom “Osijek nepokoreni grad - simbol pobjede u Domovinskom ratu”.

Predsjednik Udruge bojnik Zlatko Dernaj navodi kako će 22. listopada u 9 sati biti održana misa zadušnica u Kapucinskoj crkvi sv. Jakova u spomen na sve poginule, nestale i preminule branitelje grada Osijeka i za domovinu. U 10 sati bit će svečanost polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Trgu slobode kod Spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. U 11 sati svečano je otvorenje “Sajma zadruga hrvatskih branitelja Osijek 2016.”, na Trgu Ante Starčevića. U 12 sati počinje svečana akademija 25. obljetnice ustroja 130. brigade HV-a u Esseker centru, uz dodjelu odlikovanja i zahvalnica. Na istoj će se lokaciji u 17 sati održati okrugli stol “Umrežavanje braniteljskih zadruga, poticanje poduzetništva i mogućnosti korištenja sredstava strukturnih fondova EU 2014/2020.”. U 19 sati zatvaranje je Sajma uz dodjelu priznanja i zahvalnica.

Proslava se nastavlja u Čepinu, 25. listopada, gdje će od 9 sati biti prezentiranje rada i opreme policije i vatrogasaca, mjerenje tlaka i šećera u krvi, prezentacija „NK Osijek“- druženje igrača i djece te izlozba učeničkih radova o Domovinskom ratu. U 14.30 sati održat će se predavanje o vrijednostima Domovinskog rata ministra branitelja Tome Medveda u Zvonimirovoj 105. U 17 sati polaganje je vijenaca na Spomen-obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu - Park hrvatskih branitelja. Program “Sjećanje na poginule heroje u Spomen-sobi u Čepinu počinje u 17.45 sati. D.Pejić

Najčitanije iz rubrike