Osijek
TRIBINA O SOCIJANOM NAUKU

Najviše čuvana tajna Crkve
Objavljeno 21. listopada, 2016.

U organizaciji nadbiskupijskoga Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.”, u Osijeku se prvog i trećeg utorka u mjesecu održava ciklus nazvan “Socijalni utorak” s večernjim tribinama otvorenim za sve građane, a posebice za članove vjerničkih udruga i karitativne skupine. O temi “Najviše čuvana tajna Katoličke crkve izlaganje je održao mons. dr. Vladimir Dugalić, izvanredni prof. KBF-a u Đakovu i predstojnik Instituta za novu evangelizaciju, otkrivajući kako je “tajna” zapravo socijalni nauk koji, sudeći prema znanstvenome istraživanju provedenom 2010./11. godine, većina deklariranih vjernika u Hrvatskoj malo poznaje, ili ne pozna uopće!

Naime, socijalni nauk Crkve većina ne poznaje, a manjina ga poistovjećuje s karitativni značenjem, što je netočno pa socijalni nauk ostaje “slovo na papiru” koje ima teoretski dio, ali praktično, uosobljeno življenje Evanđelja nije oživotvoreno, smatra Dugalić, čiji je četvrtstoljetni znanstveni rad usmjeren na područje socijalnoga nauka.

“Socijalni je nauk Crkve način razmišljanja, stil života, zadaća povjerena cijeloj kršćanskoj zajednici, ne (samo) svećenicima, nego zajednici i temeljno je sredstvo nove evangelizacije“” istaknuo je Dugalić. V.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike