Tehno
TEST: AUXBEAM LED ŽARULJE

Konačno prava LED svjetla za automobile
Objavljeno 21. listopada, 2016.

Na test nam je stigao paket s Auxbeam LED žaruljama za automobil, a u moru ovakvih rješenja ovo su jedine žarulje koje su ispunile sva naša očekivanja!

Glavna svjetla na automobilu jedan su od ključnih dijelova svakog vozila. Njihova uloga u sigurnoj vožnji je golema, pa stoga valja se pobrinuti da put pred vama bude dobro osvijetljen. Iako smo toga svjesni pri kupnji limenog ljubimca, većina nas se ipak odluči na „šparanje“ na ovom djelu automobila. Ovo nije neobično jer tvornička LED ili Xenon glavna svjetla iziskuju poveći dodatak na ukupnu cijenu vozila. Konkretno, na primjeru vašeg autora, doplata za Xenonska svijetla iznosila je svojedobno više od 15.000 kuna, što značajno povisuje ukupnu cijenu automobila. Zbog svega navedenog na našim cestama uglavnom viđamo automobile s klasičnim halogenim žaruljama, koje predstavljaju najlošiju izvedbu u osvjetljavanju ceste.

Nikada jednostavnije do LED-a

Zahvaljujući napretku tehnologije, Xenon i LED svjetla polako su postala dostupna svima kao naknadna ugradnja. Iako na cestama viđamo razne varijante upitne kvalitete i legalnosti, posebice u segmentu Xenon svjetala, valja imati na umu da zamjena tvorničkih žarulja nikako ne bi trebala biti shvaćena kao olako odrađen posao, a valja imati na umu i zakonske regulative! I dok se kod ksenonskih rješenja još mogu pronaći kvalitetni paketi, kod LED izvedbi to ipak nije slučaj. Internet je preplavljen rješenjima koja vas doslovno mogu koštati života! Svjetla koja nisu dovoljno snažna, nekvalitetna i neprilagođena, svega se tu može pronaći. Međutim, konačno smo u moru proizvođača pronašli jedan dostojan ovog teksta - Auxbeam. Ovaj američki proizvođač LED svjetala u raznim varijantama i izvedbama, prije svega za automobile, ali i za gotovo sva druga vozila, na tržištu se probio kao jedan od najboljih. Upravo zbog ovakvih dobrih kritika korisnika, odlučili smo se naručiti set za naš automobil – H7 žarulje Auxbeam F-16 Series.

Visoka kvaliteta > odličan rezultat

Žarulje je potrebno naručiti preko službenog weba na www.auxbeam.com, a nakon naručivanja i plaćanja iznenadila nas je brzina dostave DHL-om. Za kakvih tjedan dana paket je stigao do nas. Cijena s dostavom iznosi oko 400 kuna, odnosno 200 kuna po žarulji, što je poprilično povoljno, posebice uzmemo li u obzir tvorničko rješenje. Pakiranje i kutija izgledaju poprilično luksuzno i nekako nagovještaju da se ispod kartona krije visoko kvalitetan proizvod. Intuicija nas nije prevarila i zaista, Auxbeam F-16 Series žarulje izrađene su od metala, a metalni oklop imaju i balasti koji dolaze za svaku od žarulja. Spojevi su kvalitetni i otporni na vanjske utjecaje. Uz žarulje stižu i upute za instalaciju, a ona je pak gotova u svega nekoliko minuta. Valja samo imati na umu da vam žarulja stane u kućište, jer je zbog ugrađenog hlađenja (maleni ventilator), žarulje zahtijevaju nešto više prostora. I sada rezultat – jednom riječju – fenomenalno! Drastična razlika u odnosu na halogeno rješenje, a uz to valja imati na umu da ne postoji nikakvo zasljepljivanje vozača iz suprotnog smjera. Tražite li dakle nadogradnju vaših svjetala klik na www.auxbeam.com i u kratkom vremenu imat ćete vjerojatno najbolje rješenje. Dakako, vodite računa o zakonskoj regulativi, jer ugradnja na neka od vozila zahtijeva dodatne zahvate (primjerice pranje prednjih svjetala i sl.). M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike