TvObzor
SREDNJA ŠKOLA: NAJGORE RAZDOBLJE MOG ŽIVOTA

Inventivna i ambiciozna obiteljska komedija
Objavljeno 21. listopada, 2016.

Rafe Khatchadorian (Griffin Gluck) ima prezime koje se teško izgovara i probleme s autoritetom. On je više dječak s ciljem nego buntovni anarhist, koji tko zna koji put odlazi na prvi dan nastave, u već treću srednju školu, u koju ga je njegova vrijedna samohrana majka (Lauren Graham) upisala u nadi da će se ovaj put dobro uklopiti.

No u srednjoj školi Hills Village individualizam je pod prijetnjom opresivnih pravila ponašanja koja vrebaju iz Pravilnika ravnatelja Dwighta (Andy Daly), kojem ne može promaknuti ni jedan prekršaj jer nastoji održati svoj rekord kao ravnatelj škole koja ima najbolje rezultate na standardiziranim testovima u okrugu... Čak je ispred zgrade i grm u obliku “#1”, kao stalni podsjetnik na taj uspjeh.

Rafeov prvi dan počinje kao osrednji, ali postaje grozan kada Dwight presretne njegov blok koji sadržava svaki crtež, scenarij za strip i svako stvorenje koje je stvorio Rafeov genijalni um. Dwight smatra da Rafe njime krši Pravilo br. 26 (“Svaki pisani materijal koji se smatra neprikladnim ili uvrjedljivim bit će zaplijenjen.”) te uništava njegovu veličanstvenu zbirku.

Sada kada je rukavica bačena, Rafe se udružuje sa svojim najboljim prijateljem Leom (Thomas Barbusca) i odlučuju se osvetiti ravnatelju Dwightu tako što će na kreativan i urnebesan način prekršiti svako pravilo iz njegova smiješnog Pravilnika o ponašanju. Rafe i Leo su sve hrabriji u svojim nepodopštinama, a ravnatelj Dwight im se nastoji suprotstaviti, no njegov vojnički ustrojeni svijet ubrzo se pretvori u kaos (i stvarni i zamišljeni) jer sve više učenika počinje vidjeti prednost u kršenju pravila, u nadi da će poboljšati svoje školsko okruženje. U međuvremenu Rafe mora sakriti svoje nepodopštine od Jeanne (Isabela Moner), odlikašice koju pokušava zadiviti i ne dopustiti beskorisnom dečku svoje mame Carlu (Rob Riggle) da postane nova glava obitelji.

U ovoj inventivnoj i ambicioznoj igrano-animiranoj obiteljskoj komediji Rafeova je revolucija iz bestselera “Srednja škola: Najgore razdoblje mog života“ legendarnog romanopisca Jamesa Pattersona prenesena na velike ekrane. Začinjen fantastičnim animacijama i likovima iz Rafeova komičnog i originalnog pogleda na svijet, film ponosno pozdravlja redatelje poput Chrisa Columbusa i Johna Hughesa i potiče mlade ljude u pronalaženju vlastitih načina izražavanja u današnjem svijetu. Režiju filma “Srednja škola: Najgore razdoblje mog života” potpisuje Steve Carr. (N.K.)

 
IZ KNJIGE NA EKRAN

Možda će obožavatelje poznatog autora Jamesa Pattersona iznenaditi da njegovi najuspješniji romani nisu puni detektiva, zločina i ubojstava. Naprotiv, radi se o dirljivim romanima za mlade, koji nose isto ime kao i film, i prodali su se u više od 2,5 milijuna primjeraka u 59 država te su prevedeni na 28 svjetskih jezika. Patterson je također poznat kao osoba koja se bavi humanitarnim radom, kojim se trudi potaknuti mlade na čitanje. Posljednjih deset godina donirao je više od bilo kojeg drugog pisca – više od 28 milijuna američkih dolara donirao je sveučilištima Vanderbilt, Manhattan i Wisconsin, a dodijelio je dodatnih 10 milijuna dolara za stipendije na 24 druga fakulteta i sveučilišta. Od mnogih Pattersonovih romana namijenjenih mladim čitateljima pisac i producenti odlučili su se za roman “Srednja škola: Najgore razdoblje mog života” zbog zanimljive i zabavne priče pune emocionalnih istina.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike