TvObzor
FOX: PREMIJERA SEDME SEZONE “ŽIVI MRTVACI”

Serija koju publika obožava, a kritika smatra fenomenom
Objavljeno 21. listopada, 2016.

Velika FOX-ova uspješnica napokon kreće u sedmu sezonu. Serija “Živi mrtvaci“ temelji se na istoimenom strip-serijalu autora genijalnog Roberta Kirkmana, ujedno i tvorca serije “Outcast” – još jedne velike uspješnice. Prva epizoda sedme sezone premijerno će se prikazati 24. listopada na svim FOX kanalima izvan SAD-a, u više od 125 zemalja svijeta. Fanovi diljem svijeta tako će napokon imati priliku pogledati premijerne epizode dugoočekivane sedme sezone serije “Živi mrtvaci”.

Serija priča priču o mjesecima i godinama nakon strašne zombi-apokalipse te prati skupinu preživjelih koju predvodi Rick Grimes. Rick nastoji pronaći siguran dom za sve preživjele te način kako spasiti svoj život i život skupine od napada krvoločnih zombija. “Živi mrtvaci” hvaljeni su od gledatelja, ali i od kritike, koja je seriju proglasila “pravim fenomenom“. Izvršni producenti serije su: Scott M. Gimple, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Greg Nicotero i Tom Luse.

Šesta sezona doživjela je velik uspjeh i srušila sve globalne rekorde gledanosti te je zauzela prvo mjesto kao najgledanija serija na tržištima izvan SAD-a. Finalna epizoda šeste sezone šokirala je sve gledatelje, ostavivši ih u nedoumici - tko će od hrabre jedanaestorice biti pogubljen.

U prvoj polovini sedme sezone skupina je i dalje pod terorom Negana, koji će uspješno preuzeti kontrolu nad preživjelima uvjeravajući ih i namećući im svoja pravila. Krajnje strašna činjenica za njih bit će primjer onoga što se može dogoditi ako ga ne poslušaju...

 
NORMAN REEDUS/DARYL

Norman Reedus u seriji glumi neustrašivog, ali i pomalo agresivnog Daryla. Najpoznatiji je po ulozi Murphyja MacManusa u kultnom filmu “Sveci protiv mafije”, u kojem je glumio sa Seanom Patrickom Flaneryjem i Willemom Dafoeom. S Flaneryjem je glumio i u drugom dijelu istoimenog filma “Sveci protiv mafije 2: Svi sveti”. Trenutno, osim u seriji “Živi mrtvaci”, Reedusa možemo vidjeti i u AMC-jevoj seriji bez scenarija “Ride With Norman Reedus”. Evo što je on otkrio o događajima koji očekuju gledatelje u novoj sezoni:

Što prolazi kroz glavu skupini dok kleči pred Neganom?

Norman: Shvatit će da oni više nisu ti koji vode glavnu riječ. Netko drugi drži mnogo veći teritorij i odlučuje o svemu. Izrazito je zanimljivo i sjajno to što postoji lik koji će im utjerati strah u kosti. Jedan od mojih omiljenih dijelova završnice šeste sezone jest dio u kojem Rick nema sve pod kontrolom. Rick jako dugo predvodi tu skupinu, ali postoji mogućnost da ih je sve odveo u propast.

Što će Daryl shvatiti?

Norman: Da te pogreške mogu stajati života.

Zašto je Negan opasniji od ijednog drugog negativca s kim se skupina dosad susrela?

Norman: Negan je hladnokrvni ubojica i iza sebe ima vojsku ljudi, a svi se vojnici smatraju Neganom. Oni rade sve što im zapovijedi i to se sada nikako ne može izbjeći.

Kako bi Negan skupinu mogao zaustaviti kada su mnogi prije njega to bez uspjeha pokušavali?

Norman: Strah. Strah je snažniji motiv od ljubavi, osvete ili bilo čega drugog. Negan u ljude usađuje strah, a to čini čuda. Ne osjeća nikakvo kajanje i nije potaknut osobnim razlozima. To će se jednostavno dogoditi samo da bi održao red.

Što skupinu čeka u budućnosti?

Norman: Jako joj se loše piše. Čini se da će se njezin način života potpuno promijeniti. Znamo da Negan ima ljude, ali ne znamo do koje krajnosti seže njegova tiranija.

STEVEN YEUN/GLENN

U skupini preživjelih je i Glenn, koji je u prošlim sezonama spašavao Ricka od krvoločnih zombija. Njega je u seriji utjelovio glumac Steven Yeun. Na velikom platnu Steven Yeun nedavno je završio produkciju nezavisnog filma “Mayhem” za redatelja Joea Lyncha, a zatim će ga gledatelji moći vidjeti u glavnoj ulozi, uz Jakea Gyllenhaala i Tildu Swinton, u filmu “Okja” redatelja Joon-ho Bonga. Kako je nedavno najavljeno, Yeun će biti glavni glumac i izvršni producent filma “The Aquariums of Pyongyang”, filmske adaptacije autobiografije Kang Chol-Hwana. Steven je u intervjuu otkrio kakav je glavni negativac Negan i neke Glennove postupke iz prošlih sezona.

Zašto je Glenn prošle sezone pristao s Rickom napasti spasioce?

Steven: Glenn vodi svoju klasičnu bitku: pragmatičnost protiv suosjećanja. Jedino što preispituje njegovu pragmatičnost jest njegovo srce. Mislim da Glenn ne vidi nikakvu drugu opciju ni tijek događaja osim onoga koji predlaže Rick.

Zašto je Glenn uskočio i ubio za Heatha kad su napali Outpost?

Steven: Nakon što Glenn ubije prvog spasioca, zna da će ga to stajati dijela duše. Zašto nije nekomu dopustio da to zadrži? Zašto je netko to učinio umjesto njega kada on to nije morao učiniti? Budući da je Glenn već ondje, pokušava omogućiti Heathu da se očuva.

Kako je skupina podcijenila Neganovu snagu i sposobnosti?

Steven: Skupina je samouvjerena, a ne arogantna. Vjerujemo da možemo svakoga pobijediti. Prošle sezone Glenn kaže da smo pogriješili u vezi sa svijetom i da je on zapravo mnogo veći, a sad opet moramo ponovo sve istraživati. Prijetnje s kojima smo se suočili nisu ni djelić onoga što zapravo postoji vani. To je svakako trenutak poniznosti, ali svejedno još ne bih odbacio našu samouvjerenost.

Recite nam više o snimanju premijernog nastavka sedme sezone.

Steven: Kao glumac težite trenucima poput onih koji u vama bude neke osjećaje, bili oni loši bili dobri. Mi smo stvorili posebnu priču i posebnu seriju. Ovi trenuci prava su prekretnica i to će seriju samo još poboljšati.

PROVEDITE VIKEND SA ZOMBIJIMA

Prigodom velike globalne premijere sedme sezone megapopularne serije “Živi mrtvaci”, svi posjetitelji shopping centra City Center one Zagreb East imat će priliku doživjeti legendarnu scenu iz serije, ali i osvojiti nagradu. Ljubitelji serije moći će biti dio skupine preživjelih predvođene Rickom Grimesom i rekreirati svjetski poznatu scenu iz finalne epizode šeste sezone serije, koja je šokirala gledatelje diljem svijeta, ostavivši ih u nedoumici - tko će od hrabre jedanaestorice biti pogubljen. Od 21. do 24. listopada, svi posjetitelji centra koji će posjetiti FOX-ov korner na prvom katu shopping centra City Centera one Zagreb East u vremenu od 9 do 21 sat, moći će se ekskluzivno fotografirati sa svojim prijateljima ili članovima obitelji. Fotografije je potrebno podijeliti na društvenim mrežema uz obavezne hashtagove #ZabavaTekPocinje #ZiviMrtvaci, čime možete osvojiti originalnu The Walking Dead majicu.

Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike