Sport
DINAMO OSTAJE NA NULI

Liga prvaka nije eksperiment za mlade igrače
Objavljeno 19. listopada, 2016.

Nula bodova, nula golova, osam primljenih pogodaka i tri poraza - bilanca je Dinamova nastupa nakon polovine odrađenih susreta u H skupini Lige prvaka. Nakon 3:0 u Lyonu i poraza od 4:0 od Juventusa u Maksimiru, ovaj put se od aktualnog osvajača Europske lige Seville “izvukao” sa samo minimalnim porazom. Ne shvaćamo baš ni trenere, a ni igrače koji poraz doživljavaju nečim pozitivnim. Uostalom, Dinamo je veći dio susreta sa Sevillom bio u podređenom položaju, okuražio se u posljednjih 20-ak minuta, kada je krenuo po izjednačenje, s obzirom na to da je Nasri u 35. minuti donio Sevilli vodstvo, pokazalo se poslije, i pogodak vrijedan tri boda. Bugarski trener na klupi Dinama izrazio je zadovoljstvo unatoč porazu. Imao je hrabrosti u vatru gurnuti tinejdžere Kneževića, Benkovića i Sosu, kojeg je Petev posebno pohvalio, i tek nešto starije Fiolića, Livakovića, Pavičića, pa je Dinamo imao jednu od najmlađih postava u Ligi prvaka općenito, a, zanimljivo, prigodu ponovno nije dobio Ante Čorić. No pitanje je je li Liga prvaka doista “izlog” i eksperiment za mlade igrače, što je očito postala Dinamova politika. A sigurno se može rezultatski bolje. Uostalom, Kopenhagen, koji sigurno nema veći proračun od Dinama, već je na četiri boda.

- Zahvalio bih svojim igračima, dali su svoj trenutni maksimum te ispunili 90 posto zahtjeva i naših zamisli u igri. Naša ideja bila je da u prvom planu usporimo igru Seville, da ju ograničimo prostorno i 90 posto smo ispunili te zahtjeve. Šteta što smo primili gol nakon naše individualne pogreške, a uz to nismo iskoristili svoje situacije. Sjećate se kako sam prije utakmice rekao da ćemo imati svoje šanse, i imail smo ih. Šteta što nismo postigli pogodak. Ali ovaj je susret bio pokazatelj kako moramo raditi još više, pokazatelj što moramo unaprijediti da izgledamo bolje u idućim nastupima. Možda smo s previše respekta ušli u susret, pogriješili u presingu i postavljanju, ali to ćemo korigirati s vremenom. Sve u svemu, zadovoljan sam željom i svime viđenom - naglasio je Petev, koji je za sljedeće susrete ostao bez Domagoja Antolića. Ozlijedio se u 15. minuti susreta. Neće ga biti u subotnjem susretu s Cibalijom, a vjerojatno ni u sljedećem Dinamovu susretu u Ligi prvaka. Protiv istog suparnika, no ovaj put 2. studenoga, domaćin će biti Sevilla. Vjerujemo, i u puno ljepšem ambijentu. Na Maksimiru se po kišovitom vremenu skupilo tek nešto više od 6000 gledatelja.

REZULTATI

SKUPINA E: Bayer – Tottenham 0:0, CSKA Moskva – Monaco 1:1 (Traore 34/Bernardo Silva 87). Poredak: 1. Monaco 5 bodova, 2. Tottenham 4, 3. Bayer 3 i 3. CSKA 2 boda; SKUPINA F: Sporting – Borussia Dortmund 1:2 (Cesar 68./Aubameyang 10., Weigl 43,); Real Madrid – Legia Varšava 5:1 (Bale 16., Jodlowiec 20. ag,Asensio 37., Vazquez 68., Morata 85./Radović 22-11m). 1. Borussia Dortmund i 2. Real Madrid 7 bodova, 3. Sporting 3, 4. Legia bez bodova; SKUPINA G: Club Brugge – Porto 1:2 (Vossen 12/Layun 68, Andre Silva 90. - 11 M), Leicester – Kopenhagen 1:0 (Mahrez 40). POREDAK: 1. Leicester 9 bodova, 2. Kopenhagen i 3. Porto 4, 4. Club Brugge bez bodova; SKUPINA H: Lyon – Juventus 0:1 (Cuadrado 76);

Dinamo - Sevilla 0:1 (Nasri 35.). POREDAK: 1. Juventus i 2. Sevilla 7 bodova, 3. Lyon 3, 4. Dinamo bez bodova

HRVATI U LIGI PRVAKA

 Tin Jedvaj (Bayer) - ušao u igru u 74. minuti

 Danijel Subašić (Monaco) - branio cijelu utakmicu

 Luka Modrić (Real Madrid) - nije igrao zbog ozljede

 Mateo Kovačić (Real Madrid) - ušao u 80. minuti

 Marko Pjaca (Juventus) - nije igrao zbog ozljede

 Mario Mandžukić (Juventus) - nije igrao zbog ozljede

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike