Sport
PRVO DOMAĆINSTVO U SUPERLIGI

Neugodan suparnik je dodatni motiv
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Prošlog vikenda odbojkašice Osijeka odigrale su prvi susret kao članice Superlige, u kojoj je elitna osmorka prvoligaškog društva. Na startu je sastav Darija Fančovića imao teško gostovanje, na kojem se nije uspio izbjeći poraz. Marina Kaštela je nekoliko dana prije dolaska odbojkašica s Drave osvojila Superkup u Zagrebu svladavaši aktualne prvakinje, stoga je bilo teško za očekivati da bi im novi član uglednog društva mogao pokvariti slavlje.

- Poraz od 3:0 možda sugerira da nismo pružili dostojan otpor, ali on, na moje zadovoljstvo, nije izostao. Naravno, nikad nisi zadovoljan kad izgubiš, dodatno razočarenje jest činjenica da smo u drugom setu propustili 20:12. Ali za bar set protiv Marine moraš biti fokusiran cijelo vrijeme, ništa protiv njih nećeš dobiti besplatno. Izgubili smo zasluženo, reklo bi se i očekivano, ali naš prvi nastup bio je dobar, negativnom rezultatu usprkos - kaže trener Fančović, koji je ovaj tjedan svoje igračice pripremao za domaću premijeru. U malu dvoranu Gradski vrt u subotu (19 sati) stiže još jedan klub iz Kaštela, ovaj ima dodatak DC.

- Očekujemo s nestrpljenjem prvi ovosezonski nastup pred našim navijačima. Želja je iz dvostrukog ogleda s Kaštelankama osvojiti i koji bod. U goste nam dolazi ekipa s kojom smo prošle sezone odigrali u prvenstvu četiri zanimljiva dvoboja. Nitko nije u njima ostvario pobjedu kao domaćin, nadam se da je stiglo vrijeme za prekid te tradicije - priželjkuje trener Fančović, ali i njegove odbojkašice koje su spremne za domaću prvenstvenu premijeru. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike