Kultura
GALERIJA “SLAVKO KOPAČ”

Izložba profesora UAOS-a
Objavljeno 20. listopada, 2016.

VINKOVCI

U sklopu vinkovačkih Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” u Vinkovcima otvorena je izložba profesora Umjetničke akademije u Osijeku, Odsjeka za primijenjene umjetnosti na kojoj je vlastite radove izložilo sedam autora u kombiniranim tehnikama: Ria Trdin, Vladimir Rismondo, Goran Tvrtković, Saša Došen Lešnjaković, Dejan Duraković, Davor Šarić i Sheron Pimpi-Steiner.

“Prije nekoliko godina imali smo priliku u ovom prostoru vidjeti izložbu radova studenata osječke Umjetničke akademije, a sada, prvi put, predstavljaju se njihovi profesori. Iznimno je zanimljivo vidjeti kako razmišljaju i na život kroz vlastita djela gledaju profesori koji su nekada i sami bili studenti, puni energije i entuzijazma i zanimljivih ideja", istaknuo je akademski kipar Dejan Duraković, jedan od autora na izložbi.

Izložbu je predstavila Lana Skender s Umjetničke akademije u Osijeku, rekavši kako je riječ o djelima nastalima u različitim tehnikama koja samim time dočaravaju svu raznolikost umjetničkog stvaranja i naukovanja na osječkoj Akademiji. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u