Osijek
PANIKA U OSIJEKU

Građani po ulicama traže klaunove da ih pretuku
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Nakon što su se u Osijeku i Tenji pojavili jezivi tzv. Killer klaunovi, koji su proganjali djecu, zavladala je panika. Na društvenim mrežama građani, najčešće u radikalnijem tonu, komentiraju kako maskirane pojedince treba uhvatiti i pretući, a tek onda pozvati policiju. Jedna se skupina mladih Osječana u takav pothvat upustila u utorak navečer tražeći maskiranu osobu na Jugu 2, no nisu je pronašli.

Na Facebooku je jedna zabrinuta majka napisala, i prije nego što smo mi objavili vijest o dva napada klaunova u ponedjeljak, da se danima u gradu priča o strašnim klaunovima i kako se njezina djeca boje ići u školu. Dodaje i da se bude noću zbog priča da je jezivi klaun viđen u blizini Drvengrada, omiljenog igrališta osječkih mališana.

Građanske straže

Djeca su preplašena, a roditelji ogorčeni i prijete.

- Treba organizirati građanske straže i naći te budale. Njima je to šala, a djeca imaju traume. Zašto ne napadnu mene, odraslog muškarca, već su se okomili na najranjivije. Kada ih se otkrije, treba im noge polomiti - oštar je revoltirani Osječanin.

Zanimljivo je da ni policija ne zna kako reagirati na pojavu maskiranih osoba koje teroriziraju Osijek.

Međutim, građani su na nogama i jedino čega se odrasli boje jest to što će kazneno odgovarati ako zaista “primijene silu” na osobama maskiranim u strašne klaunove. Za sada, kako doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske, protiv tzv. Killer klauna može se podnijeti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Međutim, ako se takva osoba pronađe i od nje se oduzme oružje, slijede odgovarajuće kaznene prijave - kazao je glasnogovornik osječke policije.

Policija: Zovite nas!

Iz policije pozivaju građane da ako dožive napad tzv. strašnih klaunova, ili ih negdje primijete, ne poduzimaju ništa sami, nego odmah nazovu policiju na besplatan broj telefona 192.

Podsjetimo, prvi se registrirani napad zbio u Tenji u ponedjeljak oko 18.45 sati, a drugi na Uskim njivama u Osijeku istog dana oko 20.40 sati. Dvojica dječaka iz Osijeka, u dobi od 13 i 14 godina, umaknula su strašnom klaunu koji je trčao za njima sa štapom u ruci.

Trend maskiranja u strašne klaunove počeo je još prije desetak godina u Americi, a nakon toga proširio se i Europom, gdje su zabilježeni slučajevi da su trčali za ljudima s noževima, palicama, pa čak i motornim pilama. Nerijetko iskaču na cestu i plaše vozače ne razmišljajući o tome da pri tome netko može i poginuti.

Kako doznajemo od obitelji iz Slavonije koja je otišla u Irsku u potrazi za boljim životom, u Dublinu su djeca iz škole donijela dopis da je za maškare zabranjeno prerušavanje u klaunove.

Sandra LACIĆ

Marjan Ivanović

klaun Bubi

STRAŠNI SU ME KLAUNOVI POKUŠALI DODATI KAO PRIJATELJA NA FEJSU

Najpoznatiji osječki klaun - poznat kao klaun Bubi, pravim imenom Marjan Ivanović, kazao nam je kako su ga neki tzv. strašni klaunovi pokušali kontaktirati preko Facebooka. Čini se da se oni i organiziraju preko društvenih mreža.

- Dobio sam na Fejsu zahtjeve za prijateljstvom takvih strašnih klaunova iz inozemstva, od Slovenije, Poljske, Slovačke, Češke, pa i Amerike. Žele valjda povezati sve klaunove i organizirati se, ali ne znam za što. To su sve ljudi koji nemaju što raditi u životu, tatini sinovi koji imaju novca i dosadno im je. Njima je jedini cilj plašiti ljude i ništa drugo - kazao nam je osječki klaun Bubi. Dodaje kako do sada nije imao problema u svom poslu pri zabavljanju najmlađih Osječana.

POJAVLJUJU SE PO CIJELOJ HRVATSKOJ

Osobe odjevene u klaunove sa strašnim maskama pojavljuju se u cijeloj Hrvatskoj. Nakon što smo pisali o događajima na osječkom području, na internetu su se pojavile fotografije klaunova na valpovačkom području. No, navodno su viđeni i na području Donjeg Miholjca. U utorak su viđeni i na bjelovarskom te na karlovačkom području. Iako je još prošlog tjedna objavljena informacija da su navodno viđeni u Krapinsko-zagorskoj županiji, policija za tako nešto nije imala potvrdu.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana