Regija
RADOVI

Grade kanalizaciju
Objavljeno 19. listopada, 2016.

MARIJANCI/KUNIŠINCI

Na području Općine Marijanci radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u naseljima Marijanci i Kunišinci u punom su jeku, potvrđeno nam je u Općini Marijanci.

Projekt izgradnje kanalizacijske mreže, na koji se u toj općini dugo čekalo kako bi se dodatno povećala kvaliteta življenja, investicija je vrijedna oko 11,8 milijuna kuna s PDV-om, a ovih su dana u završnoj fazi radovi na polaganju cijevi za odvodnju, zajedno s ostalom opremom. Trenutačno se isti poslovi privode kraju u naselju Marijanci, a u Kunišincima su već završeni. Kako doznajemo, u drugoj fazi radovi će se usmjeriti na sanaciju i uređenje javnih površina na kojima je izveden zahvat, a svi radovi se, prema ugovoru, planiraju završiti do kraja 2016.

Iz Općine Marijanci podsjećaju da je investicija dio projekta Aglomeracija Gat i obuhvaća izgradnju kanalizacije i odvodnje u Marijancima i Kunišincima na području Općine Marijanci te u naselju Tiborjanci, na području Grada Belišća.

Najveći dio investicije, odnosno 68,41 posto ili 6,45 milijuna kuna, financira se nepovratnim sredstvima fondova Europske unije, a Hrvatske vode za istu investiciju daju 21,59 posto ukupnih sredstava ili 2,03 milijuna kuna. Ostatak, 10 posto ukupne vrijednosti investicije ili 940,000 kuna, osiguravaju zajednički Općina Marijanci sa 640.000 kuna (ili 6,75 posto ukupne investicije) i Grad Belišće s 300.000 kuna (3,25 posto ukupne investicije).L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike