Dome slatki dome
ZA BLISTAV DOM

Uz nekoliko trikova bez mnogo ulaganja očistit ćete dom
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Pospite po tepisima nekoliko žličica cimeta: prostorijom će se raširiti ugodan miris. Najbolje bi bilo da to učinite prije planiranog usisavanja kuće. Metoda je neusporedivo bolja od raznih osvježivača zraka jer nema nikakvih kemikalija.

Nanesite malo pjene za brijanje i prebrišite zrcalo čistom krpom. Osim što će mrlje nestati, na zrcalu će se stvoriti i zaštitni sloj pa se ono neće zamagliti dok se tuširate.

Stavite malo maslinova ulja na krpu i obrišite zaprljanu površinu. Potom prebrišite dijelom krpe na kojem nema ulja da pokupi višak. Tvrdokorne mrlje i otisci prstiju će nestati, a ostat će samo sjaj!

Gumena rukavica skuplja dlake od ljubimaca s namještaja. Ovo će mnogima koji imaju ljubimce u kući stvarno olakšati život. Navucite obične gumene rukavice i trljajte površine na kojima su se nagomilale dlake i one će se zalijepiti za gumu. Savjet je da koristite rukavice za jednokratnu upotrebu kako biste ih na kraju jednostavno bacili.

Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom tako da dobijete gustu smjesu. Nanesite je na dijelove pećnice koje želite očistiti. Ostavite da odstoji preko noći. Tvrdokorne naslage će omekšati pa ćete ih lakše ukloniti mokrom krpom. Ostane li neki uporan dio prljavštine, prelijte ga s malo octa.

Mikrovalna pećnica dezinficira spužvice za pranje suđa. Ovo je toliko jednostavno, a efektno: spužvicu natopite vodom pomiješanom s limunovim sokom, pa ju stavite u mikrovalnu na minutu. To će ubiti sve nagomilane bakterije.

Stavite malo vate ili kuhinjskih ubrusa natopljenih octom na mjesta gdje se nakupio kamenac, ostavite da odstoji neko vrijeme i isperite vodom.

Soda bikarbona ubija neugodne mirise iz madraca. Pospite ju po madracu i ostavite oko osam sati, a potom usisajte. Soda bikarbona će neutralizirati sve neugodne mirise.

Poslažite sve prljave plastične igračke u perilicu posuđa i operite ih jednostavno kao da perete posuđe, uobičajenim sredstvom za pranje. J.Kn.

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike