Dome slatki dome
DETALJI

Boje daju osobni pečat
Objavljeno 20. listopada, 2016.

Boje se vraćaju na velika vrata, a tko i dalje insistira na bijelim zidovima treba bar jedan zid oličiti u neku veselu boju. Atmosferu smiruju prirodni materijali, jednobojni pod i namještaj, pa je nužno imati vesele detalje. Međutim, tko ima šareni nameštaj ne treba pretjerivati s bojama.

Trenutačno je najveći trend imati neki stari komad namještaja koji nije čak ni renoviran. Najzanimljivijim stanovima smatraju se oni koji nisu uređeni u jednom stilu i ne sliče na salone namještaja. Osobni pečat dobija se jednostavnim policama i starom sofom, egzotičnim jastucima, kristalnim lusterom, suvenirima i foteljom u stilu sedamdesetih godina.

U dizajnerskim krugovima izuzetno cijene skandinavske arhitekte jer uvijek donose nešto novo. Trend je da predmet bude multipraktičan. To znači da se isti dio namještaja može koristiti za nekoliko namjena. Ne samo sofe, mnoge stvari mogu biti “modularne”, jer većina ljudi živi u gradovima gdje je prostor za život skučen. Drveni podovi i nameštaj stanu daju prirodnu i opuštenu atmosferu. Razigranost prostora dobiva se šarenim jastucima i detaljima. Već nekoliko godina pod se ne pokriva tepisonom, nego se preferira uporaba drveta koje je skuplje, ali trajno rješenje. Tepisi i zavjese godinama se smanjuju zbog sve češćih alergija. Sada su moderni mali tepisi veselijih boja. J.Kn.

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike