Sport
RASPRAVA NA FACEBOOKU

Navijaju za Alju, Muzu,
Joku..., plešu uz DJ-a Scootera
Objavljeno 18. listopada, 2016.
Navijači Osijeka podjeljeni oko nove garniture dresova

NK Osijek je u Rijeci predstavio svoju treću garnituru dresova, a njezina promocija izazvala je dosta navijačkih reakcija. Ne samo zbog odabranih boja (jarko crvena i crna) već i zbog činjenice što su na 'leđima' tih dresova umjesto prezimena otiskani nadimci igrača. Navijačka mišljenja su oko toga podijeljena, a iz NK-a Osijek nude sljedeće objašnjenje:

- Kada govore o našim igračima, navijači najčešće koriste njihove nadimke. No, to nije jedini razlog zbog kojeg smo se odlučili na takav potez. NK Osijek želi pomaknuti granice i biti orginalan u svojim idejama - rekao je Alen Nađsombat, direktor marketinga NK Osijek.

Naravno, dijelu navijača ne sviđa se što na trećem dresu nema prepoznatljivih klupskih boja bijele i plave, ali treba naglasiti kako je takva praksa u nogometnom svijetu već odavno prihvaćena. Dvije osnovne garniture dresova oslanjaju se na temeljne klupske boje, dok je treća varijanta sasvim drugačija. Što se nadimaka na dresovima tiče, to je doista jedna posve nova praksa kada je u pitanju cijela momčad. Dosad su se nadimci znali pojavljivati u pojedinačnim slučajevima, a NK Osijek je prvi u Hrvatskoj koji se odlučio to učiniti s kompletnom momčadi.

- Tražili smo mišljenje tijela natjecanja naše lige kršimo li tom idejom nekakva pravila. S obzirom na to da prepreke nisu postojale, odlučili smo se ideju provesti u djelo - priča Nađsombat.

Prema pravilima prezimena, nadimci ili nešto treće nisu obvezni na dresovima jer se igrače, službeno, raspoznaje po brojevima.

Slična je i pričao o refrenu koji se pušta nakon što NK Osijek postigne pogodak u Gradskom vrtu. Riječ je o dijelu skladbe DJ-a Scootera “Maria”. Živa je bila rasprava na društvenim mrežama i o njoj, a mišljenja su također podijeljena. Ono što se može vidjeti uživo na utakmicama u Gradskom vrtu jest da se dosta navijača ljulja u tom ritmu nakon postignutih pogodaka. Uglavnom, sve su to novosti koje govore o tome kako se u NK-u Osijek događaju promjene. Jesu li one dobre, svatko ima svoj sud. A žive rasprave na društvenim mrežama uvijek su dobrodošle. Čim je NK Osijek njihova tema, znači kako je priča pogođena. Pa bila mišljenja dobra ili loša. Samo neka se priča...D.Keler

Najčitanije iz rubrike