Sport
PROMJENE VEĆ ZA LOKOMOTIVU

Najvažnije je pogoditi igrače čija je forma u uzlaznoj putanji
Objavljeno 19. listopada, 2016.
Neće samo suspenzije Vojnovića i Arsenića biti razlog rotacijama u startnoj postavi Osječana za nedjelju

Iza nogometaša Osijeka tri su susreta bez pobjede. Poraz na Rujevici ne bi toliko smetao cijeloj priči da su u kolima prije njega Istra 1961 i Inter položili oružje u Gradskom vrtu.

Čini se kako je i sreća u posljednje vrijeme pomalo okrenula leđa bijelo-plavima.

- Nema potrebe vraćati se unatrag, ali način na koji smo ostali bez pobjeda protiv Istre 1961 i Intera može se povezati i s određenom dozom nesreće. Protiv Puljana primili smo neuobičajen pogodak u posljednjim trenucima susreta, a s Interom smo se baš ispromašivali. Susret s Rijekom bio je nešto drugo. Ne trebamo sad očajavati nego pokušati što prije pronaći način za povratka pobjedama - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Naravno, rezultatska stagnacija kroz koju prolaze bijelo-plavi malo je ohladila atmosferu, ali i dalje iza dosadašnjih nastupa stoje dobri pokazatelji. Naime, nakon 12 kola jedina momčad koja je pobijedila Osijek jest Rijeka koja u ovom trenutku figurira kao momčad koja igra daleko najbolji nogomet u HNL-u.

- Ne bih imao ništa protiv da Rijeka i ostane jedina momčad koja će nas pobijediti u prvenstvu - kaže Zekić, pa dodaje:

- Ponovit ću još jednom. Nije problem izgubiti od lidera na njegovom terenu, ali mogli smo i morali pružiti više u toj utakmici.

Poraz od Riječana treba hitno arhivirati, jer u nedjelju u Gradski vrt stiže opaki gost - Lokomotiva. S obzirom na sigurne izostanke Aljoše Vojnovića i Zorana Arsenića koji neće imati pravo nastupa zbog suspenzija izazvanih kartonima Zekić će morati posegnuti za određenim promjenama u momčadi. No, možda neće samo suspenzije biti razlog rotacijama u startnoj postavi.

- Lesjak i Džolan treniraju punim intenzitetom i pojačat će konkurenciju za stoperske pozicije. Očito je kako su neki od igrača u silaznoj putanji, pa ćemo analizirati njihovo stanje kroz ovaj tjedan. Imam o čemu razmišljati, no sad mi je još rano govoriti o tome tko će zauzeti upražnjene pozicije u momčadi i hoće li biti još nekih promjena - kaže Zekić.

Osijeku je potrebno određeno pregrupiranje. Svježa krv momčadi bi dobro došla.

- Sada će biti najvažnije pogoditi igrače čija je forma u uzlaznoj putanji. Imamo dovoljno vremena kvalitetno se pripremiti za taj susret protiv Lokomotive - smatra Zekić.

Već ranije je bilo jasno kako će listopadski program Osijeku ponuditi vrlo ozbiljne testove. Rujevica je bila samo prvi od njih, a ništa manje izazovan neće biti ni taj susret protiv Lokomotive, a onda još slijedi i odlazak na Poljud. Ipak, za početak je najvažnije vratiti pobjedničke navike na domaćem terenu. U Gradskom vrtu Osijek je do sada izgubio devet bodova pa bi taj trend bilo poželjno zaustaviti. U posljednje dvije utakmice na svom terenu bijelo-plavi se nisu do kraja uspjeli nametnuti suparnicima. Nisu našli načina kako ih izložiti jakom pritisku kakvog su sami bili žrtve u susretu protiv Rijeke. Način na koji su igrali Riječani zapravo je dobar obrazac kako se suparnika lomi na domaćem terenu. Bijelo-plavi su u toj utakmici uspjeli preživjeti najveći pritisak domaćina, ali u tom grčevitom branjenju Osijek nije mogao uhvatiti željeni ritam, što se itekako odrazilo na daljnji tijek susreta. Pitanje je samo ima li Osijek uopće mogućnosti napraviti pritisak takve vrste na svoje goste.

Dalibor KELER
DANAS U VALPOVU

Nogometaši Osijeka danas će gostovati u Valpovu. Tamo će bijelo-plavi uveličati proslavu 90. rođendana županijskog prvoligaša Valpovke, a susret u Sportskom parku počinje u 15.30 sati.D.Kl.

Svježa krv

Prisilno neće igrati Vojnović i Arsenić

Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike