Crna kronika
PU BRODSKO-POSAVSKA

Dvostruko više mrtvih u prometu ove godine
Objavljeno 18. listopada, 2016.

SLAVONSKI BROD - Niz nesreća s desetak poginulih osoba proteklih dana na hrvatskim prometnicama, uznemirio je građane. Iako prometnih nesreća na brodsko-posavskim prometnicama u ovoj godini, u odnosu na isto razdoblje prošle godine gotovo identično, nesreće s poginulim osobama porasle su za 80 posto. Ono što zabrinjava jest dvostruko više poginulih osoba (desetero), u odnosu na lani, kada je pet osoba smrtno stradalo. Broj ozlijeđenih u nesrećama je manji.

Od više od 20 tisuća prekršaja koji su zabilježeni u istom razdoblju, najčešća je nepropisna brzina, a ona je i najčešći uzrok nesreća s teškim posljedicama. Zato PU brodsko-posavska, uz mjere koje su do sada poduzimali, donose i dodatne mjere i aktivnosti radi poboljšanja sigurnosti, odnosno smanjenja nesreća i njihovih posljedica.

- To će biti stalna prisutnost policije na svim cestama, (pogotovo tamo gdje se nesreće najčešće događaju i gdje su najteže posljedice), uz maksimalno pokrivanje svim uređajima koji su na raspolaganju - za mjerenje brzine, provjeru alkohola i droga u organizmu vozača. Sankcionirat ćemo najčešće prekršaje koji su uzročnici nesreća, pogotovo s teškim posljedicama, posebno u kojima stradavaju nezaštićene skupine, pješaci, biciklisti, mlađi sudionici u prometu - kazao je zamjenik načelnika PU Ivica Ostrun. Dodao je kako će se posebna pozornost usmjeriti na mlade vozače i recidiviste, pogotovo one koji voze pijani, učestalo prekoračuju brzinu ili imaju zabranu upravljanja vozilom.M.Radošević

APEL PROMETNE POLICIJE

Policija apelira na sve koji konzumiraju alkohol da ne sjedaju za upravljač vozila te da poštuju prednosti prolaska. “Motoristi, motociklisti obvezno trebaju nositi zaštitne kacige, a biciklisti propisanu opremu - reflektirajuće prsluke, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i sjetlosnu signalizaciju na biciklu, jer nisu uočljivi”, poručuju iz policije. Osim represivnih aktivnosti, pojačat će se i preventivni programi, suradnje sa školama, jer poboljšanja u prometu neće biti bez promjene ponašanja svih sudionika u prometu.

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura