Regija
ĐAKOVO

Više od 300 LED rasvjetnih tijela na Strossmayerovom trgu
Objavljeno 18. listopada, 2016.

U prolazu između Gradske tržnice i sjemeništa isprobana je i simulirana javna rasvjeta na Trgu Josipa Jurja Strossmayera koja se ugrađuje u okviru njegove obnove. Kako je projekt izrađen ranije, gradonačelnik Zoran Vinković najavio je prilagodbu novim tehnološkim rješenjima, koja će rezultirati boljom rasvjetom. Završetak svih radova na rekonstrukciji trga, rekao je Vinković, bit će do Velikog tjedna sljedeće godine. Sudjelujući u svjetlo-tehničkoj probi, Darko Angebrandt, nadzorni inženjer, najavio je supstituciju projektom predviđene rasvjete LED rasvjetom, ali u skladu s rješenjima iz projekta koje je osmislio arhitekt Predrag Rechner.

- Na Strossmayerovu trgu bit će više od 300 podnih LED rasvjetnih tijela, a bit će i osam visokih kandelabera s rasvjetom koja se nalazi ispred kurija i koja će osvjetljavati trg prema katedrali, a u prolazu od katedrale prema policiji bit će akcentna rasvjeta zelenila, odnosno zelenilo na potezu prema Velikom parku bit će osvijetljeno odozdo - objasnio je Angebrandt.

- Ta rasvjeta se ne odnosi na rasvjetu katedrale, jer se očekuje da se to riješi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša nakon formiranja nove vlade - kazao je gradonačelnik Vinković. Također, što se tiče rješenja stubišta katedrale, za koje je utvrđeno da je betonsko, a ne kameno, gradonačelnik je najavio razgovor s konzervatorima, od kojih se očekuje da će dopustiti obnovu stubišta u sklopu projekta rekonstrukcije trga.M.Muškić

Možda ste propustili...

OGRANAK MATICE HRVATSKE U VIROVITICI

Natječaj za krimi priču

PROCJENA ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA

Bit će upućen zahtjev Županiji

NOVOOSNOVANA UDRUGA ZA SAVJETOVANJE

Reto centar velika pomoć ovisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI U ZAMAHU NA TENISKIM TERENIMA

Pod LED rasvjetom i preostala dva teniska terena od njih pet

3

KULTNO OKUPLJALIŠTE VINKOVČANA

Na mjestu nekadašnjeg Malog kina trg sjećanja