Regija
ĐAKOVO

Više od 300 LED rasvjetnih tijela na Strossmayerovom trgu
Objavljeno 18. listopada, 2016.

U prolazu između Gradske tržnice i sjemeništa isprobana je i simulirana javna rasvjeta na Trgu Josipa Jurja Strossmayera koja se ugrađuje u okviru njegove obnove. Kako je projekt izrađen ranije, gradonačelnik Zoran Vinković najavio je prilagodbu novim tehnološkim rješenjima, koja će rezultirati boljom rasvjetom. Završetak svih radova na rekonstrukciji trga, rekao je Vinković, bit će do Velikog tjedna sljedeće godine. Sudjelujući u svjetlo-tehničkoj probi, Darko Angebrandt, nadzorni inženjer, najavio je supstituciju projektom predviđene rasvjete LED rasvjetom, ali u skladu s rješenjima iz projekta koje je osmislio arhitekt Predrag Rechner.

- Na Strossmayerovu trgu bit će više od 300 podnih LED rasvjetnih tijela, a bit će i osam visokih kandelabera s rasvjetom koja se nalazi ispred kurija i koja će osvjetljavati trg prema katedrali, a u prolazu od katedrale prema policiji bit će akcentna rasvjeta zelenila, odnosno zelenilo na potezu prema Velikom parku bit će osvijetljeno odozdo - objasnio je Angebrandt.

- Ta rasvjeta se ne odnosi na rasvjetu katedrale, jer se očekuje da se to riješi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša nakon formiranja nove vlade - kazao je gradonačelnik Vinković. Također, što se tiče rješenja stubišta katedrale, za koje je utvrđeno da je betonsko, a ne kameno, gradonačelnik je najavio razgovor s konzervatorima, od kojih se očekuje da će dopustiti obnovu stubišta u sklopu projekta rekonstrukcije trga.M.Muškić

Možda ste propustili...

GRAD BELIŠĆE DONIRAO AKTIVNU UDRUGU

Za umirovljene policajce 40 šuškavaca

ANA I MIRKO KRMPOTIĆ PROSLAVILI 50 GODINA BRAKA

Cijeli su svatovi po mladu išli školskim autobusom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

80-GODIŠNJAK TRAŽIO POMOĆ

Planuo televizor, vatra zahvatila i namještaj u stanu

2

PROSLAVA VINCEŠKE U BARANJSKOM VINOGORJU

Najavili novu linija vina
i rebranding Vina Belje

3

PODUZETNIČKI INKUBATOR POLET BELIŠĆE

Mjesto gdje se uvijek traži prostor više