Sport
LIGA PRVAKA - 3. KOLO

Mogu li “modri” pokvariti plan Andalužanima?
Objavljeno 18. listopada, 2016.

Dinamo večeras (20.45 sati) u 3. kolu skupine H Lige prvaka na Maksimiru dočekuje Sevillu. U taj dvoboj hrvatski prvak ulazi nakon dva startna poraza (Lyon, Juventus) i s gol-razlikom 0:7, dok su Španjolci na drugom mjestu s četiri boda, koliko ima i “stara dama”. Već nakon ždrijeba bilo je izgledno kako “modri” neće moći sanjati o prva dva mjesta, no tinjala je nada kako mogu ugrabiti treće, koje osigurava nastavak natjecanja u Europskoj ligi. No, da bi se ona održala, Dinamo ne smije u predstojeća dva međusobna ogleda sa Sevillom upisati nove dvije nule. Naravno, to je puno lakše reći nego napraviti, iako trener Ivajlo Petev ne gubi nadu da njegova momčad može do pozitivnog ishoda protiv trostrukog uzastopnog osvajača Europske lige.

- Vjerujem da imamo šansu protiv Seville, ali neće nam biti lako. Svi dobro znate što su napravili posljednje tri godine, imaju odlične igrače i vrhunska su momčad. Ali mi ćemo tražiti svoju priliku. Bitno je da ne griješimo u fazi obrane, da ne napravimo neku pogrešku koja će Sevillu dovesti u šansu. Moramo biti usredotočeni i u obrani i u napadu, gdje moramo iskoristiti prilike koje nam se pruže - poručio je uoči današnjeg dvoboja bugarski trener na klupi hrvatskog prvaka.

I napadač Angelo Henriquez svjestan je izazova koji čeka njega i suigrače.

- Znamo da je Sevilla opasan i težak suparnik, koja presingom nastoji što prije doći do gola. Bit će teško, no igramo kod kuće i nadam se da možemo do pozitivnog rezultata.

Petev na raspolaganju ima sve igrače, dok njegov kolega Jorge Sampaoli ne može računati na Carrica, Fernandeza i Tremoulinasa. Iako podcjenjivačkih tonova iz redova Seville nema, ipak svi očekuju maksimalni bodovni učinak iz predstojeća dva susreta sa Zagrepčanima, s kojima bi bili na dobrom putu prema prolasku skupine. Stoga goste večeras osim pobjede ne zanima ništa drugo, a na “modrima” je da ih pokušaju iznenaditi i pokvare im taj plan. G. Roguljić

Današnji parovi 3. kola

SKUPINA E: CSKA Moskva - Monaco, Bayer - Tottenham

SKUPINA F: Sporting - Borussia (D), Real Madrid - Legia

SKUPINA G: Leicester - Kopenhagen, Club Brugge - Porto

SKUPINA H: Dinamo - Sevilla, Lyon - Juventus

NAKON PJACE OZLIJEDIO SE I MANDŽUKIĆ

Mario Mandžukić ozlijedio je aduktor desne noge u susretu protiv Udinesea. Još se ne zna koliko će hrvatski napadač pauzirati, tek je Juventus objavio da će bez Mandžukića nastupiti protiv Lyona u trećem kolu Lige prvaka. Ranije je otpao također ozlijeđeni Marko Pjaca.

Najčitanije iz rubrike