Osijek
INVESTICIJE VRIJEDNE 4 MILIJUNA KN

Nova rasvjeta, parking na tržnici
i GPP-ov terminal na Gajevom
Objavljeno 17. listopada, 2016.

Približno četiri milijuna kuna Grad Osijek ulaže u samom središtu grada u tri projekta kojima će znatno promijeniti, i prometno i vizulano, taj dio grada. U Ulici Hrvatske Republike u tijeku je postavljanje nove energetski učinkovitije LED rasvjete kojom će se, kaže gradonačelnik Ivan Vrkić, ostvariti značajne uštede na računima za struju, a s takvim će projektima, koji uključuju nova tehnička rješenja, nastaviti i drugdje.

Rekonstrukcija je s estetski vrlo prihvatljivim LED-om, s jednim krakom okrenutim prema prometnici, a drugim prema nogostupu. Zdravko Banjan, direktor Parangala, kaže kako se instalacije postavljaju tuneliranjem, odnosno buši se ispod nogostupa, gdje se provlače instalacije.

- Stigli smo do dvije trećine južne strane. Prva četiri stupa montirali smo na postolja u subotu, te oko svakog stupa odmah saniramo površine kako bi se moglo odmah neometano prometovati, a posao ćemo završiti do kraja ovog mjeseca - izjavio je Banjan.

- Veseli me da mogu ponovno najaviti investicije u središtu grada u kojeg ulažemo ukupno približno četiri milijuna kuna. U ovu rasvjetu ulažemo milijun i pol kuna, uz godišnju uštedu od 50.000 kuna na struji samo na ovoj dionici. Ovi projekti nisu replika onima koji kažu da se ništa ne radi, jer najbolje je kada se vidi to što radimo.

Nešto istočnije, u Vukovarskoj ulici, gradi se novi parking za tržnicu i nova terminalna točka GPP-a na Gajevom trgu - ističe Vrkić.

- Ovdje će građani biti sada sigurniji u prometu, a moći će pet autobusa stati na novom ugibalištu, što do sada nije bilo moguće. Putnici su izlazili, ali nisu imali gdje stati, pa je to bilo najvažnije promijeniti. Nadalje, novi parking omogućit će veći prihvat vozila na tržnicu, odnosno, građani će moći doći, parkirati i na miru obaviti kupnju uz pogodnosti kako je to i do sada bilo s prvim satom koji je besplatan. Dodatno, stanarima se udovoljava da se prebaci terminal da bi mogli mirnije živjeti u ovom prostoru središta grada - kazao je Vrkić.

Vrijednost na GPP-ovom gradilištu iznosi približno milijun kuna.

- Zahvaljujući suradnji i podršci Grada napokon uređujemo našu terminalnu točku na stajalištu koje je oduvijek bilo usko grlo. Uredit ćemo ugibalište s nove tri nadstrešnice, postaviti i informativne displaye čime ćemo ponuditi bolju uslugu našim korisnicima. Kroz ovu investiciju uredit će se i pločnik s biciklističkom stazom, a kolno će se stajalište proširiti i produljiti. Postojeće ćemo GPP-ove kućice s južne strane ukloniti, a na sjevernoj strani ulice napraviti modernije - pojasnio je Mario Šapina, direktor GPP-a Osijek.

Darko PEJIĆ
TRŽNICI NOVIH 60 PARKIRALIŠTA

Direktor Tržnice Osijek Anto Šimić kaže kako svi znaju da je teško naći parking prilikom dolaska na tržnicu.

- Razgovarali smo s gradonačelnikom o mogućim rješenjima i evo, od ideje do realizacije proteklo je nekoliko mjeseci. Dobivamo novih 60 parkinga, uz postojećih 150, čime će se ubrzati i olakšati pronalaženje slobodnog parkinga za kupce. Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu na razumijevanju, dobili smo 2500 “kvadrata” zemljišta kroz ugovor o pravu građenja. Mi smo zadovoljni, naši sugrađani su zadovoljni, a to je i glavni cilj - kazao je Šimić, dodajući kako je vrijednost investicije milijun i pol kuna, a izvođač Osijek-Koteks.

Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike