Mozaik
ZVIJEZDE “1001 NOĆI” I “SULEJMANA”

Berguzar i Halit glume
ljubavni par u novoj
turskoj seriji “Wounded Love”
Objavljeno 17. listopada, 2016.

Što je najveći izazov za ljubav? Azize proživljava svoje najteže i najljepše trenutke kada pred sobom ugleda Cevdeta, svog supruga, za kojeg je mislila da je poginuo na ratištu. No taj isti Cevdet drži pištolj uperen u svog sina.

Proljeće je 1919. godine i tu počinje radnja nove turske serije “Wounded Love” (turski: “Vatanim Sensin”), u kojoj glavne uloge igra najpoznatiji turski glumački i bračni par – Berguzar Korel i Halit Ergenc. Popularni dvojac na male se ekrane vraća nakon megauspješne serije “1001 noć”, koja se prikazivala na RTL TV i koja je promijenila povijest sapunica u Hrvatskoj.

Berguzar i Halit igraju supružnike Azize i Cevdeta, koji se nađu nezahvalnoj situaciji jer Cevdet mora birati između domovine i obitelji. U okupiranom Izmiru stanje je alarmantno, a odlazak u rat za spas domovine u rizik dovodi njegov brak, ali i život.

Serija, čiji bi doslovni prijevod naslova bio “Ti si moja domovina”, mjesecima se pripremala, a najveći zadatak bio je izgraditi set koji će vjerno prikazati arhitekturu Izmira s početka 20. stoljeća. Set je postavljen u Turskoj, ali se sve lokacijske scene snimaju u Izmiru. Najavni video za seriju objavljen je prije nekoliko dana i već je izazvao lavine pozitivnih komentara.

Popularnost Halita i Berguzar kao glumačkog para ne jenjava, a nakon “1001 noći” zajedno su se pojavili i u seriji “Sulejman Veličanstveni”. U novoj seriji “Wounded Love” ponovo igraju zaljubljeni par, a Halit je nedavno za turske medije izjavio kako mu supruga na setu daje snagu i da obožava s njom surađivati.

Turski mediji već mjesecima najavljuju kako je riječ o najboljoj seriji snimljenoj nakon “Sulejmana Veličanstvenog”, a sudeći po kvaliteti glumačke postave i visokim produkcijskim standardima te činjenici da se serija, čija je okosnica ljubav prema domovini i ženi, počinje prikazivati u trenutku iznimno kompliciranog političkog stanja u Turskoj - nema sumnje da će tamošnji gledatelji od 3. studenoga (kada počinje emitiranje) biti uz male ekrane. Seriju “Wounded Love” prikazivat će i RTL TV. T.K.

emitiranje

SERIJU ĆE PRIKAZIVATI RTL TV

Najčitanije iz rubrike