Sport
PH U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Ivi Janjić dva naslova
prvakinje i jedno srebro
Objavljeno 17. listopada, 2016.
Osječke ritmičarke, Iva i Inga, ostavile su četiri medalje u gradu na Dravi

Osijek je proteklog vikenda bio domaćin pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, a ovogodišnje dvodnevno natjecanje u dvorani Jug prošlo je upravo onako kako se i očekuje kad se Branka Stojković i njezina ekipa iz KRSG-a Rondo uhvate organizacije neke priredbe - sjajno.

A da slika državnog prvenstva, kojemu je Osijek drugu godinu uzastopce domaćin, bude uistinu savršena, pobrinule su se natjecateljice domaćeg Ronda, koje su u gradu na Dravi ostavile četiri medalje.

Iva oduševila

Na gimnastičkom podiju “rasturila” je osječka mlađa kadetkinja Iva Janjić, koja je proštela do dvostrukog naslova prvakinje Hrvatske - u vježbi s vijačom i čunjevima. Iva, koja je posljednje dvije godine napravila ogroman napredak, savršeno je odradila te dvije vježbe, oduševila je izvedbom i gracioznošću te su suci bili jednoglasni - zaslužila je prvo mjesto. Uz to, Iva je bila srebrna u vježbi s obručem te peta s loptom. Bez rekvizita je zauzela za nju skromno 12. mjesto. U mlađekadetskom uzrastu od Osječanki još su nastupile Barbara Čuljak, Leonarda Bajto i Lea Majdiš, ali nisu uspjele doći do pobjedničkog postolja. “Rondašice” su imale uspjeha i u kadetskoj konkurenciji, gdje je Inga Rukovanjski osvojila broncu u obruču. Inga je bila i peta u vijači i traci, šesta s loptom te četvrta u vježbi s čunjevima. Nakon jedne od vježbi bila je vrlo ljutita, potekle su i suze, izvedba je bila dobra i točna, vrlo lijepa i usklađena, ali sutkinje su to različito nagradile. Razlika među ocjenama pojedinih sutkinja bila je ogromna i Inga je opravdano negodovala i ljutila se. No, zadnja je sudačka... Boje Ronda u kadetskoj konkurenciji branile su i Patricija Mate, Ena Rastija, Lorena Jelošek i Ana Sili. Fantastična je bila Tamara Artić iz varaždinske Vindije, jednostavno je pomela konkurenciju i osvojila svih pet naslova kadetske prvakinje države.

Nevjerojatna Sunčica

U konkurenciji juniorki Prvenstvom je dominirala Sunčica Lozić iz Marine Kaštela, koja je osvojila čak četiri prva mjesta - u vijači, lopti, obruču i čunjevima. U vježbi s trakom nije nastupila, pa je dala priliku drugim djevojkama. Sunčica je, inače, učenica 49-godišnje Milene Reljin, trenerice iz Srbije i nekadašnje najbolje ritmičarke bivše države, koja je na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojila peto mjesto. Sunčica iz svojih Kaštela često odlazi na treninge u Beograd kod Milene i čini se da je našla put do uspjeha, jer protekli je vikend pokazao kako među juniorkama nema konkurencije u Hrvatskoj. Od Osječanki u juniorskoj konkurenciji domaćoj se publici predstavila samo Lea Zmaić. Među seniorkama sjajne su bile Zagrepčanka Petra Ribarić i Elena Milenković iz Vindije, a domaći Rondo u toj konkurenciji nije imao predstavnica.

Ivana LIOVIĆ
EKIPNI POREDAK

U Osijeku se natjecalo za naslov prvakinje Hrvatske u pojedinačnoj, ali i ekipnoj konkurenciji. Ekipno, prema očekivanju, najuspješnije su bile Zagrepčanke. Mlađe kadetkinje: 1. KRG Leda (Zagreb), 2. GK Maksimir (Zagreb), 3. KSRG Gazela (Pula), 4. KRG Zagreb I, 5. KRSG Rondo (Osijek); kadetkinje: 1. KRG Leda, 2. GK Aura (Zagreb), 3. KRG Zagreb, 4. Rondo I..., 6. Rondo II; juniorke: 1. KRG Leda, 2. Aura, 3. KSRG Gazela

PRVAKINJE HRVATSKE

MLAĐE KADETKINJE - bez rekvizita, lopta i obruč: Kala Krpan (Leda); vijača i čunjevi: Iva Janjić (Rondo); KADETKINJE - vijača, lopta, obruč, čunjevi i traka - u svim vježbama prva Tamara Artić (GK Vindija); JUNIORKE - vijača, lopta, obruč, čunjevi - prvakinja Sunčica Lozić (Marina Kaštela); traka: Tena Čondor (KRG Zagreb); SENIORKE - vijača i lopta: Petra Ribarić (KRG Zagreb), obruč, čunjevi i traka: Elena Milenković (GK Vindija)

Tijekom dvodnevnog natjecanja bilo je i ljutnje, ponajviše na suce. Neke su se djevojke opravdano ljutile

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike