Regija
MEĐUNARODNI DAN BIJELOG ŠTAPA

Našičani darivali slijepog Ivu
Objavljeno 16. listopada, 2016.

Međunarodni dan bijelog štapa, 15. listopada, Udruga slijepih Našice, umjesto posebnom manifestacijom na kojoj bi se članovi okupili i družili, odlučila je zahvaliti majkama, suprugama i sestrama članova udruge na brizi i pomoći u aktivnostima slijepima i slabovidnima. Tim je osobama podijelila prigodne poklon-bonove.

Osim toga, predsjednik Udruge slijepih Rolando Butković i gradonačelnik Krešimir Žagar posjetili su jednog od članova s najdužim članstvom u udruzi, Ivu Jurića i njegovu suprugu Evu, koji žive u Našicama. Prigodnim poklonima ih razveselili te im pokušali uljepšati dan.

- Trenutno udruga ima 42 člana, a Ivu smo odlučili posjetiti jer je jedan od članova s najdužim stažem, starije je životne dobi, problem mu je izići iz kuće. Njemu smo se odlučili posvetiti ovom prilikom – istaknuo je predsjednik Butković.

Ivo Jurić je još kao mladić postao slabovidan i funkcionirao je normalno do svoje 30. godine, međutim, onda je slabovidnost uznapredovala i zbog bolesti prije sedam-osam godina ostao je potpuno bez vida.

- Onomu tko odmalena ne vidi, njemu je drukčije nego meni, koji sam vidio do prije nekoliko godina. Što sam stariji, sve je teže. No tu je supruga koja mi puno pomaže i bez njezine podrške ne bih mogao – kaže Ivo.

Za vrijeme druženja predsjednik Butković dodao je da Udruga slijepih obuhvaća područje grada Našica te susjednih općina. Udruga postoji od 1955. godine i funkcionira jako dobro s obzirom na okolnosti.

- Prošle godine smo proslavili 60 godina udruge. Prati nas Grad Našice, a i drugi nas prepoznaju. Neki bolje, neki slabije – kaže Butković.

Gradonačelnik Žagar rekao je da se ne samo u ovim prigodama Grad trudi olakšati rad Udruzi slijepih koja nije i ne smije biti zanemarena.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike