Zdravlje
UDRUGA KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA

Unaprjeđivanje zdravstvenog stanja
Objavljeno 17. listopada, 2016.

Ove godine u Osijeku osnovana je udruga Kondicijska priprema sportaša (KPS), s jasnom vizijom za unapređivanje kondicije sportaša, zdravstvenog stanja te poticanje zdrave prehrane. Udrugu je osnovao Osječanin Vedran Kovačić, student kineziologije, svestrani sportaš te državni rekorder u trčanju na 10 km. Tim koji djeluje u udruzi čine stručnjaci iz područja kondicijske pripreme, fitnessa, fizioterapije te psihologije. Iako djeluju ponajprije na području Osijeka, preko svoje facebook-stranice također nude usluge informiranja, savjetovanja i motivacije.

S ciljem unaprjeđivanja sporta, udruga radi prije svega sa sportašima, odnosno na razvijanju sposobnosti sportaša za postizanje vrhunskih rezultata. No udruga je također otvorena za sve rekreativce koji žele poboljšati svoju fizičku spremnost. Iako su Slavonija i Baranja hrvatskom sportu podarile velik broj vrhunskih sportaša, ova je udruga, prema mišljenju Vedrana Kovačića, izvor nove inicijative, koja će svojim stručnim znanjem pridonijeti dodatnom usavršavanju naših sportaša. Široki asortiman usluga namijenjen sportašima povezuje sve vrste treninga koje su sportašu potrebne za osobni razvoj. Kondicijski su treninzi orijentirani na mentalni, kognitivni, motorički i funkcionalni razvoj, a fitness nudi razvoj muskulature i snage. Fizioterapija obuhvaća rehabilitaciju nakon napornih sportskih aktivnosti, a psiholozi osiguravaju psihičku spremnost te motivaciju sportaša.

- Udruga s financira preko članarina, sponzora i donacija, a članovi mogu postati svi bez obzira na dob i fizičku spremnost. Motivaciju za rad daju nam svi članovi dobre volje te zato pozivamo sve zainteresirane da se priključe udruzi KPS, kako bi unaprijedili sebe i osvjetlali budućnost hrvatskoga sporta - poziva Kovačić. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike