Novosti
FILOZOFSKI FAKULTET ZAGREB

Rektor Damir Boras onemogućava rad fakultetskog Vijeća
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Članovi Inicijative Vijeća Filozofskoga fakulteta (FF) Sveučilišta u Zagrebu ustvrdili su u petak, nakon što zbog nedostatka kvoruma nije održana najavljena sjednica tog vijeća, da rektor zagrebačkoga Sveučilišta Damir Boras onemogućava rad legalnoga fakultetskog Vijeća i razješenje spora s Upravom toga fakulteta. Prva sjednica Vijeća FF-a u novoj akademskoj godini trebala je biti održana u petak, ali, nakon što obnašatelj dužnosti dekana prof. dr. Željko Holjevac nije dopustio da u njezinu radu sudjeluju predstavnici studenata, dio profesora članova Vijeća napustio je sjednicu te ona nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Članica Vijeća FF-a profesorica Meri Tadinac izvijestila je pak okupljene novinare kako je na početku sazvane sjednice pročitana izjava članova Inicijative Vijeća FF-a u kojoj, između ostaloga, stoji da "kriza upravljanja na FF-u i dalje traje unatoč nadama da će se nakon smjene dekana Vlatka Previšića situacija smiriti".

Istu izjavu profesorica Tadinac pročitala je i novinarima, a u njoj je istaknuto i kako se "sada jasno vidi da problem nije bio samo bivši dekan, nego i rektor koji umjesto da brine o statutarnosti i legalnosti funkcioniranja Sveučilišta, neprestano proizvodi pravni kaos i produbljuje sukobe".

Tri su tvrdnje u izjavi - prva je da rektor Boras onemogućava rad legalnoga Vijeća, druga je da rektor onemogućava razrješenje spora Uprave i Vijeća FF-a, a treća je da je riječ o blokadi fakulteta i moralnoj ucjeni.

Možda ste propustili...

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi