Osijek
DAN POLJOPRIVREDNE I VETERINARSKE ŠKOLE

Kreativnošću protiv nasilja
Objavljeno 15. listopada, 2016.

Brojnim aktivnostima učenici i profesori Poljoprivredne i veterinarske škole obilježili su u petak Dan škole. Pozornost posjetitelja privlačili su atraktivni postavi u predvorju škole: Jesen u živoj slici, Dama u jesenskom ogrtaču i Slavonski stol. Taj je stol bio put slavonskih delicija, od suhomesnatih proizvoda do kolača i voća, ukrašen plodovima jeseni i cvijećem.

Prekrasna je bila i Dama u jesenskom ogrtaču ili Jesenka Poljoprivredne i veterinarske škole, u elegantnoj haljini od lišća, voća i drugih plodova jeseni. Kreaciju za lutku osmislili su učenici cvjećarskog i vrtlarskog smjera, budući stručnjaci hortikulture, pod vodstvom prof. Gorane Spajić.

U školskom su predvorju organizirane različite kreativne radionice pod zajedničkim nazivom Kreativnošću protiv nasilja. Na njima su učenici slikali različitim tehnikama, a jedna od njih je pick point ili vez na papiru. Uz to, organizirane su glagoljska radionica, radionice oslikavanja boca, zlatoveza, izrađivanja cvijeća, dekupaža, gipsanih ukrasa i mnoge druge.

Velik su interes učenika pobudili zanimljivi gosti, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), u školskoj knjižnici učenici su gledali emisiju “Ni da ni ne”, promidžbeni film o školi i slušali predavanje o jabuci. U školskom je vrtu priređena radionica Land art, u ribnjaku natjecanje u ribolovu na plovak, a od brojnih sportskih aktivnosti izdvajamo nogometnu utakmicu između učenika prijateljske škole iz Mađarske i učenika škole domaćina. Predstavljen je i Erasmus+ projekt Agro Life Europa, u kojemu je Poljoprivredna i veterinarske škola partner.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike