Sport
OSJEČKI BADMINTONAŠI U AKCIJI

Dobar početak sezone
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Završila je ljetna stanka, članovi Badmintonskog kluba Osijek ponovno su u pogonu, a počeli su i s natjecanjima. Za početak nove sezone “skoknuli” su do Srbije, gdje su petorica Osječana nastupila na Beograd Openu, turniru koji se održava u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige. U konkurenciji stotinjak badmintonaša iz šest država briljirao je prvi osječki reket Goran Hummel osvojivši drugo mjesto na A turniru. Hummel je prije desetak dana na terenima osječkog ŠRC-a Jezero osvojio naslov najboljeg teniskog rekreativca grada na Dravi i okolice, a onda je otišao u Beograd i nastavio sa sjajnim igrama, ali među badmintonašima. Nakon četiri pobjede Goran je u finalnom susretu nakon izgubljenog prvog gema zbog umora i ozljede predao meč Zagrepčaninu Dinku Đurđeviću. Osječki veteran Bruno Bart je pak osvojio deveto mjesto.

Na B turniru Osijek je imao tri predstavnika, a najuspješniji je bio Filip Ban, koji je osvojio brončanu medalju nakon što je u poluzavršnici poražen od Slovenca Jurija Zaletela. Zlatko Veber zaustavljen je u četvrtfinalu, a Tomislav Tobijas u grupnoj fazi turnira. U konkurenciji parova Osječani su imali manje uspjeha, na A turniru Hummel i Ban nisu prošli skupinu, dok je na B turniru par Veber/Tobijas zaustavljen u četvrtfinalu.

Nakon odličnog nastupa u Beogradu, Osječani su nastupili na Max Openu u Zagrebu. Filip Ban je bio najbolji na B turniru, dok je s Tomislavom Tobijasom bio drugi u igri parova. Inače, Tomislav je u singlu dogurao do finala, ali klupski suigrač Ban je bio bolji. I. Li.

Najčitanije iz rubrike