Sport
ŽOK VUKOVAR

U novu sezonu znatno oslabljene
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Vezani članci

UOČI ODBOJKAŠKE SEZONE

ŽOK Osijek prvi put u Superligi

Odbojkašice Vukovara u sezonu elitnog razreda u Prvoj nacionalnoj ligi ulaze znatno oslabljene u odnosu na prošlu sezonu. Ostale su naime bez tri kvalitetene igračice, Dinke Kulić, Ane Mijoković i Mile Erak, a imaju problema oko kapetanice Marijete Majer s kojom još nisu dogovorili nastavak suradnje. Prije početka sezone o svim tim problemima pričao nam je dugogodišnji trener Vukovarki Tonko Sabljić

- Imamo velikih problema oko sastava ekipe za ovu sezonu. Otišle su nam tri igračice, a nismo produžili ugovor s našom kapetanicom Marijetom Majer. Ako s njom ne potpišemo ugovor, bit ćemo u jako teškoj situaciji. Umjesto da napravimo iskorak prema gore, nakon prošle izvanredne sezone i osvojenog četvrtog mjesta, mi ćemo se boriti za ostanak u ligi. Kasno smo krenuli s pripremama što iz opravdanih, što neopravdanih razloga, pa stoga nisam zadovoljan trenutnim stanjem ekipe i u sezonu ulazimo ne baš potpuno spremni.

Prvi susret u novoj sezoni Vukovarke će odigrati u svojoj dvorani, a u goste im dolazi ekipa Mladosti iz Zagreba u kojoj će od ove sezone nastupati upravo bivša igračica Dinka Kulić. Ni malo prikladan suparnik u ovakvoj situaciji na startu?

- Utakmica je na zahtjev Zagrepčanki odgođena za srijedu, 19. listopada, i sigurno je da nisu idealne protivnice za početak sezone. Poslije toga idemo u Rovinj, ali to ništa ne znači, jer mi nismo ekipa kakva smo trebali biti. Moram kao trener biti optimist i vjerovati u igračice, ali definitivno nismo na razini kao prošle sezone - zaključio je trener odbojkašica Vukovara.

Ipak, i u znatno težim situacijama Vukovarke su uvijek pronalazile izvore iz kojih su se motivirale i sezonu odrađivale na zadovoljstvo svih oko kluba. Pa vjerujemo da će trener Sabljić i ovaj put mirno voditi vukovarski brod. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike