Crna kronika
OBRANA DRAGE BABIĆA:

Džalto je pet puta mijenjao izjavu
Objavljeno 14. listopada, 2016.

OSIJEK - Osječanin Drago Babić jučer je na Općinskom sudu u Osijeku iznio svoju obranu u slučaju u kojem ga je Ivica Džalto teretio da ga je iznuđivao i tukao.

- Džalto je vodio sve poslove u mojoj firmi i jedini je dizao novac s računa. Znao sam koliko novca dolazi na račun i kada bi nešto trebalo platiti, rekao bih Džalti da to plati. Nikada nisam provjeravao stanje računa tvrtke jer sam smatrao da nema potrebe. Novac koji mi je dao pri uhićenju trebao je poslužiti za plaćanje leasinga i za poslove koje smo dogovorili za otvaranje ljekarni - kazao je Babić. Istaknuo je da više ne zna kako se braniti od Džaltinih neistina.

- Nakon njegovih pet izjava na sudu kao svjedoka pouzdanika više ne znam kako se braniti. Svaki put promijeni izjavu i obmanjuje sud. U prvom trenutku je u kaznenoj prijavi tvrdio i da nije ni u kakvom poslovnom odnosu sa mnom, a poslije je odbijao odgovarati na pitanja suda - kazao je Babić. Na upit sutkinje Azre Salitrežić zašto ga je Džalto prijavio policiji, Babić je odgovorio: “Zato što se bojao što će biti kada otkrijem da mi je pokrao novac.” Babić je rekao kako nije istina da ga se Džalto bojao i prije.

- Svaki vikend provodio sam vrijeme s njegovim sinom. Tko bi normalan pustio svoje dijete da provodi vrijeme s osobom koje se boji - pitao se Osječanin.S.Lacić

REKAO MU DA IDE POLICIJI

Drago Babić u svojoj je obrani istaknuo da nikada nije tukao Džaltu te da mu je cijelo vrijeme pomagao.

- Nikada nije ni lipe uložio u zajednički posao, a kada mi je rekao da su ga neki ljudi kojima je dužan proganjali, rekao sam mu da ode načelniku policije i sve prijavi. Zar bih ga slao u policiju da sam ga iznuđivao? - obratio se Babić sudu. Džalto je tvrdio da ga je Babić iznuđivao. Drago Babić na sudu je dokazivao da je sav novac koji je ikada dobio od Džalte zapravo njegov novac te novac dignut s računa njegove tvrtke.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike