Novosti
TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA NA OBILAZNICI

Istraga otkrila stravičan detalj: Samoubojica povukao u smrt dvoje nevinih ljudi?
Objavljeno 12. listopada, 2016.
Iza poginulih supružnika ostalo je dvoje djece od 9 i 12 godina

Vezani članci

TRAGEDIJA NA JUŽNOJ OBILAZNICI

Poginuli roditelji dvoje male djece i mladić iz Tenje

Jučer poslijepodne, nakon tragične vijesti o troje mrtvih u sudaru na osječkoj obilaznici, saznale su se stravične okolnosti pod kojima su ugašena tri života. Goran Ileš (34) iz Tenje, po svemu sudeći, namjerno se BMW-om zabio u Peugeot u kojem su bili bračni par Slobodan (42) i Sanja (37) Popović iz Dalja. Tako je u utorak oko 21.10 na osječkoj južnoj obilaznici usmrtio sebe i dvoje nevinih ljudi.

Iako se u prvi tren činilo da se radi o prometnoj nesreći, istraga je pokazala nešto posve drugo - samoubojstvo i ubojstvo dvoje nevinih ljudi.

- Postoje indicije u kriminalističkoj istrazi koje upućuju na to da je 34-godišnjak izazvao prometnu nesreću u namjeri da si oduzme život. Nakon utvrđivanja svih činjenica o rezultatima istrage izvijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Ileš se BMW-om zaletio u Peugeot bračnog para Popović, koji se vraćao s pogreba Sanjine bake u Rijeci.

Obiteljsko nasilje

Iz policije je objašnjeno što se točno dogodilo.

- Tridesetčetverogodišnji vozač upravljao je osobnim automobilom državnom cestom D2 (južna obilaznica) iz smjera istoka prema zapadu. Došavši do skretanja prema županijskoj cesti broj 4068, prešao je u suprotni trak ceste i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio automobila iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 42-godišnjak, a na mjestu suvozača bila 37-godišnjakinja. Na mjestu događaja poginule su sve tri osobe - doznaje se iz osječko-baranjske policije.

Promet na južnoj obilaznici bio je obustavljen za sva vozila više od četiri sata, od 21.25 do 1.35, a policija je promet preusmjeravala na gradske ulice.

Nakon silovitoga sudara oba automobila, i Peugeot i BMW, odbačena su pokraj ceste, svaki sa svoje strane kolnika, na nekih 50 metara razmaka. BMW je uništen do neprepoznatljivosti, a na Peugeotu je uništen prednji dio. Iako su na mjesto tragedije odmah pozvani osječki vatrogasci, na žalost, nisu ništa mogli učiniti kako bi pomogli stradalima, jer je sve troje zbog težine zadobivenih ozljeda na mjestu preminulo.

Tenjanin Goran Ileš još je prije imao suicidalne izjave.

Na svom Facebook profilu 2011. godine objavljivao je kako nema razloga za život jer su ga ostavile supruga i tadašnja djevojka. “7 godina u braku, žena je otišla... 3 godine sam sada živio sa djevojkom koju sam volio i još ju volim... i ona je otišla... zar vrijedi više živjeti???? Moje tijelo je gotovo, raskidano, mrtvo, pokidano... da li ću moći iz ovoga izaći i dignuti se... teško...” objavio je Ileš još 4. siječnja 2011.

Navodno je policija oko sat vremena prije tragedije intervenirala u stanu u Osijeku u kojem je Ileš živio s djevojkom zbog obiteljskog nasilja. Ileš je u jednom trenutku zgrabio ključeve od automobila i rekao da mu je dosta svega i da će se ubiti. Nakon toga je otišao.

 

Poginuli Slobodan i Sanja iz Dalja roditelji su dvoje malodobne djece, 12-godišnje kćeri i 9-godišnjeg sina, koja su ovom tragedijom ostala bez majke i oca. Dok se Slobodan bavio poljoprivredom, Sanja je radila u osiguravajućoj kući.

- Bili su dragi, kulturni ljudi. Cijelo mjesto je u šoku - kazao nam je mještanin Dalja. Popovići su živjeli u kući sa Slobodanovom 84-godišnjom majkom Ružicom. Slobodan je nazvao majku oko pola sata prije no što su trebali doći kući.

- Rekao je i da bi trebali stići za oko pola sata. Slobodanova je majka čekala sina i snahu, ali se, kako je vrijeme prolazilo, zabrinula i nazvala radnike koji rade kod Slobodana na OPG-u. Oni su je odvezli u policiju, gdje je saznala za tragediju - ispričala nam je rođakinja preminulog Slobodana.

Vratili se iz Engleske

Slobodan Popović rodom je iz Dalja, a Sanja je bila iz Vukovara. On je bio jedinac i roditelji su ga kasno dobili. I sam je ostao bez oca s 13 godina. Njihova djeca jučer su odvedena Sanjinoj sestri u Veru. Slobodanova rođakinja istaknula je kako su Sanja i Slobodan bili izuzetno radišni i vrijedni ljudi. U braku su bili 15 godina, a prvih godina braka živjeli su u Londonu, u Engleskoj.

- Kada su se vratili, puno su uložili u obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Slobodan je radio oko 400 jutara zemlje, kupio je sve strojeve i alate za bavljenje poljoprivredom, i proširio je imanje - ispričala nam je rođakinja.

Sandra LACIĆ
GRADONAČELNIK OBEĆAO POMOĆ

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić uputio je izraze sućuti obiteljima poginulih i obećao pomoć djeci koja su ostala bez roditelja.

- Uz izraze sućuti obitelji, vidjet ću što kao Grad možemo učiniti za tu djecu. U svakom slučaju, vidjet ćemo kako im možemo pomoći - kazao je gradonačelnik Osijeka.

teške ozljede

SVE TROJE PREMINULO JE U TRENUTKU NESREĆE

Možda ste propustili...