Crna kronika
TRAGEDIJA NA JUŽNOJ OBILAZNICI

Poginuli roditelji dvoje male djece i mladić iz Tenje
Objavljeno 12. listopada, 2016.
Promet na obilaznici bio je zatvoren više od četiri sata

Vezani članci

TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA NA OBILAZNICI

Istraga otkrila stravičan detalj: Samoubojica povukao u smrt dvoje nevinih ljudi?

OSIJEK - Bračni par S. (42) i S. (37) P. iz Dalja, te G. I. (34) iz Tenje smrtno su stradali u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 21,10 sati na osječkoj južnoj obilaznici, kod odvojka prema HEP Toplani.
Na Peugeot bračnog para silovitom brzinom BMW-om je naletio 34-godišnjak.


- Tridesetčetverogodišnji vozač upravljao je osobnim automobilom državnom cestom D2, odnosno južnom obilaznicom, iz smjera istoka u smjeru zapada, odnosno od Vukovara prema Osijeku. Dolaskom do skretanja prema županijskoj cesti broj 4068 prešao je u suprotni trak ceste i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio automobila iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 42-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazila 37-godišnjakinja. Na mjestu događaja smrtno su stradale sve tri osobe - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.
Promet na južnoj obilaznici bio je obustavljen za sav promet više od četiri sata, od 21,25 do 1,35 sati. Za to vrijeme policija je promet preusmjeravala gradskim ulicama. Iako je očevid završen iz policije dodaju da se kriminalističko istraživanje u vezi ove tragične nesreće nastavlja.
Nakon silovitoga sudara oba automobila, Peugeot i BMW, odbačeni su pokraj ceste, svaki sa jedne strane kolnika. BMW je uništen do neprepoznatljivosti, dok je na Peugeotu uništen prednji dio vozila.
Iako su na mjesto tragedije odmah pozvani osječki vatrogasci, na žalost, nisu ništa mogli učiniti da pomognu stradalima, jer su svi troje na mjestu uslijed teških zadobivenih ozljeda preminuli. Vatrogasci su izašli na teren u 21,31 sati, a nakon što je policija obavila očevid vatrogasci su izvukli mrtva tijela iz potpuno uništenih vozila. U 57 minuta nakon ponoći vatrogasci su se vratili u svoju bazu.


Smrtno stradali supružnici roditelji su dvoje malodobne djece koja su ovom tragedijom ostala bez majke i oca. Dok se suprug bavio poljoprivredom, supruga je radila u jednoj osiguravajućoj kući.
- Bili su dragi, kulturni ljudi. Cijelo mjesto je u šoku. Navodno su se vraćali sa neke sahrane u Lici - kazao nam je mještanin Dalja.
Sandra LACIĆ

Mjesto gdje se ova tragedija dogodila je potpuno neosvijetljeno križanje. Često idem tom cestom iz Donjeg grada na obilaznicu i nerjetko viđam vozače koji se zbune kada voze od Vukovara prema tom raskrižju, jer je cesta malo zakrivljena, a iz suprotnog smjera tu se račva cesta na dva traka i to jedan za ravno i drugi za skretanje u lijevo prema Toplani. Cesta koja vodi od Vukovara je po nekakvim standardima, ali ako vozač vozi prebrzo teško je “potrefiti” tu usku cestu prema Osijeku - kazao nam je Osječanin

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike