Novosti
BISKUP KOMARICA U KNJIŽARI NOVA

O uništenju Hrvata u BiH
Objavljeno 11. listopada, 2016.

O genocidu, kulturocidu i memoricidu nad Hrvatima i katoličkim vjernicima Banjalučke biskupije vrlo otvoreno, bez uvijanja i s puno sablažnjivih podataka mahom nepoznatih široj hrvatskoj javnosti govorilo se sinoć u Klubu knjižare Nova prigodom predstavljanja dviju knjiga koje govore o stradanjima tijekom posljednjeg rata u BiH.

O knjigama “Ljubav. Sila. Domišljatost: Skidanje maski”, autora dr. sc. Franje Komarice, banjalučkog biskupa i njemačkog katoličkog novinara Winfrieda Gbureka, te “Prešućivani zločini”, zborniku radova s Međunarodnog studijskog dana u povodu 20 godina od završne faze protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i ostalih s područja Banjalučke regije govorili su biskup Komarica te dr.sc. Ivica Šola, politički komentator i kolumnist Glasa Slavonije, prof. dr. sc. Zlatko Kramarić, makedonski akademik i hrvatski generalni konzul u Banjaluci te mr. sc. Frano Piplović iz Europske akademije Banjalučke biskupije. Hrvati su s područja banjalučke biskupije uništeni i svedeni na minijaturnu zajednicu od približno 10.000 duša voljom lokalnih ubojica, ali i uvelike uz asistiranje bezdušnih predstavnika međunarodne zajednice i velikih sila, uključujući i lokalne poslušnike naročito iz redova hrvatskog naroda, zaključak je govornika na ovom potresnom predstavaljanju. Biskup nije štedio ni Zagreb kudeći posvemašnju nezainteresiranost za puku biološku opstojnost Hrvata udaljenih samo 100 kilometara od Trga bana Jelačića. D.Celing

“Samo 100 metara Save”

Biskup je tijekom prijepodneva bio gost protokolarnih prijema u Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku. No i županu Vladimiru Šišljagiću i Anti Đapiću, predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijek, Komarica je donio jasnu poruku - Hrvati u Bosni i Hercegovini su od konstituitivnog naroda spali na manjinu, a Hrvatska po tom pitanju ništa ne radi. “Nije se pristupilo odgovorno od strane odgovornih državnih i političkih predstavnika ni u traženju prave dijagnoze niti terapije. Zašto je to tako a samo nas dijeli 100 metara širine Save, to je za mene zagonetno”, pita se banjalučki biskup ne ostavljajući nevine pri tome i hrvatske medije.