Regija
KICKBOXING KLUB TIGAR

Uče mlade zdravom načinu života
Objavljeno 4. listopada, 2016.

SLAVONSKI BROD

Već 11 godina Kickboxing klub Tigar okuplja mlade i uči ih zdravom načinu života. Rezultat svega su i pobjede na koje su u klubu ponosni. Nakon što su se prije tri godine okitili naslovom najboljeg full-contact kluba u Hrvatskoj, nedavno su se s međunarodnog natjecanja u Prnjavoru (BiH) vratili s četiri zlatne medalje, a najsjanija je ona 20-godišnjeg studenta Petra Šarca koji je u zahtjevnoj disciplini “low kick” pobijedio prvaka Balkana i osvojio pojas za najboljeg borca na turniru.

- Krenuo sam kao klinac zbog rekreacije, a onda su malo-pomalo krenuli mečevi i do sada ih se poprilično nakupilo u amaterskom pa u profesionalnom kickboxingu - kaže on.

Kroz klub do sada je prošlo mnogo državnih prvaka. Trenutačno broje više od 250 članova premda je redovnih 30 do 70, ovisno o obvezama, navodi Goran Ivezić, predsjednik kluba i glavni trener.

- Prije tri godine bili smo najbolji klub u Hrvatskoj u full kontaktu, radimo sa svim uzrastima, s djecom od vrtićkih skupina pa do rekreativaca u dobi od 60 i više godina, jer - u zdravom je tijelu zdrav duh - dodaje.

Smjenjuju se generacije i izlaze šampioni. Među njima je i devetogodišnja Petra Mikulić, koja se u Prnjavoru također kitila zlatnom medaljom, iako ne zna imena protivnika. Do sada je, kaže, osvojila 30-ak medalja, a premda su treninzi ponekad teški i naporni ne namjerava prestati. Odustati ne namjerava ni 17-godišnja Šima Nikolić, koja trenira dvije godine i ruši predrasude o sudjelovanju žena u ovom sportu.

Premda je nekada bio protiv ženskih borbi, najstariji član kluba, 56-godišnji Zvonimir Toth, promijenio je mišljenje.

- Treniram od svoje 13. godine i stalno potičem sina da radi. Inače, mislim da je pozitivno mlade micati s ulica i zainteresirati ih za sport. A pogotovo među djevojkama koje su predane, brzo uče i u nekim stvarima su bolje od muškaraca - zaključuje Toth, koji iza sebe ima četrdesetogodišnje iskustvo.M.Radošević

11

godina postoji Kickboxing klub Tigar u Slavonskom Brodu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike