Novosti
NEMA SUKOBA INTERESA?

Vrdoljak: Tvrtka je prodana da bi se izbjegle hajke
Objavljeno 4. listopada, 2016.

Vezani članci

HRT OTVORIO AFERU

Ivan Vrdoljak u sukobu interesa?

Nakon što je supruga predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka prodala svoju tvrtku Visan u svibnju ove godine poduzetniku sa zadarskog područja Goranu Tudoroviću, čiji je projekt Nova camping na Pagu u mandatu Vrdoljaka ušao na popis strateških investicija, što je objavio HRT, Vrdoljak je odbacio bilo kakvu mogućnost da je tu riječ o sukobu interesa ili korupciji.

- Ponovit ću još jednom. Tvrtka Visan u trenutku prodaje nije imala nikakvih potraživanja ni dugovanja. Odgovorno to tvrdim. Saldo na računu je - nula. Prodana je za tisuću kuna, što je vrijednost “papira”, upravo zbog toga da se izbjegnu bilo kakve političke hajke. Tvrtka se bavila iznajmljivanjem dviju kućica u kampu u Njivicama. One su prodane, svi računi su pokriveni i tvrtka je potom prodana - kaže Vrdoljak za naš list.

Sumnje je izazvala činjenica da je poduzetnik Tudorović, sa zadarskog područja, kupio tvrtku sa sjedištem u Aljmašu koja je u tri godine poslovanja imala samo gubitke. Naime, Tudoroviću je u tvrtki Nova camping poslovni partner Pavao Vujnovac, vlasnik i prvi čovjek Prvog plinarskog društva, koji je Vrdoljakov prijatelj. Za HRT Tudorović je izjavio kako je tvrtku kupio jer se njegova i Vrdoljakova žena poznaju 15-ak godina. Kazao je kako je Ivana Vrdoljaka sreo jednom i da mu nije poznato je li on potpisao bilo kakve dokumente za njegov projekt na Pagu. Kupnju je obrazložio i time što je “u Zadru teško danas otvoriti firmu” te da kupljena tvrtka Visan nije imala nikakav značajan ugovor ili koncesiju. I Vrdoljak je kazao kako ne pozna Tudorovića.

Na naše pitanje Vrdoljaku je li on kao ministar gospodarstva pogodovao tvrtki Nova camping u ulasku na popis strateških investicija, Vrdoljak je odgovorio kako sigurno nikakvih pogodnosti nije bilo.

- Stavlja me se na stup srama na HRT-u jer mi je Vujnovac prijatelj. Pa Pavo Vujnovac, odnosno PPD, financirao je HDZ, a ne HNS. U mome mandatu je tvrtka Nova camping ušla na listu strateških projekata, čime nije ni mogla imati nikakav benefit. Ne postoji baš nikakva korist koju je ta tvrtka mogla izvući zbog toga što je bila na toj listi. Tek je ova vlada Tihomira Oreškovića ili Mosta i HDZ-a proglasila projekt strateškim. A kako bismo mogli biti u sukobu interesa zajedno Panenić i ja? Mogao bih sada reći - evo kako smo dobro “odigrali igru” Božo Petrov, Tomislav Panenić i ja kako bi moja supruga uspjela prodati firmu za tisuću kuna - ironičan je bio Vrdoljak.

Tvrtku Visan nakon kupnje novi je vlasnik preimenovao u 2 Door i prebacio joj sjedište u Neviđane. Tvrtka nema zaposlenih.

I.Mikulić

Bivši ministar tvrdi kako nije pogodovao tvrtki Nova camping u ulasku na popis strateških investicija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

FOKUS NA INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Perspektiva je da osječki IT sektor bude još uspješniji