Novosti
NENAD MATIĆ:

Bit ću protukandidat Beljaku za šefa HSS-a
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Vezani članci

OBRAČUNI U SELJAČKOJ STRANCI

Petir traži suspenzije svih suspenzija u HSS-u

Nenad Matić, bivši protukandidat predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku na unutarstranačkim izborima u ožujku, objavio je da će se opet kandidirati za čelnika te stranke.

- Ne radi se ni o kakvom rušenju Kreše Beljaka. Jednostavno sam kandidat za predsjednika HSS-a, a vjerojatno će to i Beljak biti - kaže Matić. Poručuje kako je apsolutno nezadovoljan događajima u HSS-u nakon prijevremenih parlamentarnih izbora, posebno vezano uz Beljaka.

- HSS je postao predmet pošalica i sprdnje. A uvijek stvar počinje od prvog čovjeka, velik dio tih problema kreće od predsjednika stranke. Mislim da u HSS trebamo vratiti dijalog, razgovor, normalno ponašanje, nedisonantne tonove. Ne da situacija u HSS-u bude “ili mi ili oni”, nego da svi zajedno razgovaramo i donosimo rješenja - izjavio je Matić.

Kao “kap koja mu je prelila čašu” naveo je krivu interpretaciju zaključaka Predsjedništva HSS-a, koja se, kaže, pojavila već tri puta oko davanja potpore predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao mandataru.

- Ako Predsjedništvo stranke donese odluku, onda predsjednik stranke Krešo Beljak mora tu odluku provesti, a ne u medijima govoriti drugo. Odluka je bila da dajemo potpise Andreju Plenkoviću za sastavljanje vlade. Čak je u prvom prijedlogu na Predsjedništvu bilo bezuvjetno, pa je onda to maknuto. Ali, znači, nije bilo nikakvog govora o 76 potpisa, ili 100 potpisa ili 50 potpisa, nego jednostavno - mi dajemo podršku mandataru Andreju Plenkoviću za sastavljanje hrvatske vlade prvih 100 dana. I objašnjenje je bilo kako bi se izbjeglo da nemamo vladu i kako bi se izbjeglo ucjenjivanje od drugih političkih stranaka, nego da mandatar može doći što prije pred predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović i da što prije dobijemo vladu, kako bi se problemi u hrvatskom društvu počeli što prije rješavati, a ne da proces traje dva-tri mjeseca - istaknuo je Matić.

Unutarstranački izbori u HSS-u najavljeni su za 22. listopada, a kandidaturu je najavila i suspendirana Marijana Petir, HSS-ova europarlamentarka. D.Pav./H

Unutarstranački izbori u HSS-u najavljeni su za 22. listopada

Najčitanije iz rubrike