Novosti
PUPOVAC OBJASNIO IZJAVE O JAVNIM PODUZEĆIMA

Želimo razgovarati o struji, vodi i zapošljavanju
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je konferencijom za novinare uzvratio na medijske napise prema kojima SDSS za podršku novoj, HDZ-ovoj vladi traži zapošljavanje po nacionalnom ključu u javnim poduzećima, prozivajući ih za podgrijavanje antimanjinske atmosfere.

Takav stav SDSS-a mediji su iščitali iz izjave koju je Pupovac dao nakon konzultacija kod predsjednice Republike, kada se požalio na nedovoljnu zastupljenost pripadnika srpske manjine u HEP-u te u Hrvatskim šumama i Vodama.

“Neki su mediji, u skladu s nacionalističkim i desničarskim stereotipima, poseban naglasak stavili na Hrvatske šume, a mnogi su cijelu priču stavili u kontekst - evo, i SDSS, dakle Srbi, želi fotelje. Suprotno onome što je rečeno i što se htjelo reći i suprotno činjenicama, počeli su podgrijavati antimanjinsku atmosferu u javnosti”, ustvrdio je Pupovac. Naglasio je da SDSS u pregovorima s HDZ-om ne komunicira “kodirano”, odnosno da ne govori jedno u javnosti, a drugo na pregovorima. “Mi takvu vrstu komunikacije nemamo. Da smo imali, onda to što smo rekli nakon konzultacija s predsjednicom ne bismo rekli. Ništa ne krijemo, mi ne sjedimo s HDZ-om s raširenim plahtama kućica koje se popunjavaju. To ne radimo niti ćemo raditi, ni po nacionalnom ni po stranačkom ključu”, poručio je Pupovac.

Istaknuo je kako njegova stranka s HDZ-om želi razgovarati i razgovara o znatnim problemima u sredinama u kojima žive Srbi. “To je pitanje vode, struje, cesta, zapošljavanja, razvoja za sve - bili oni Hrvati bili Srbi”, kazao je. Kritičarima koji se protive zapošljavanju po nacionalnom ključu uzvratio je kako je i sada na djelu nacionalno-stranačko zapošljavanje. “Je li moguće da na nekom području na kojem su Srbi većina ili uopće nema zaposlenih pripadnika srpske zajednice ili je brojka minimalna”, upitao je Pupovac.H