Osijek
OSJEČKI POLICAJCI NAJBOLJI

Osvojili prva mjesta na motociklima
Objavljeno 30. rujna, 2016.

U sklopu obilježavanja Dana policije i njezina zaštitnika sv. Mihovila u četvrtak je u Policijskoj akademiji u Zagrebu održan Memorijal Šime Buzova – 6. natjecanje u spretnosti prometnih policajaca, a najbolji su bili Osječani. Natjecanje je, u nazočnosti obitelji pokojnog prometnog policajca Šime Buzova, otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Na kraju natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji prvo i drugo mjesto zauzeli su policajci PU osječko-baranjske Ivan Ljubas i Slavko Lijić. U ekipnom natjecanju osječki policajci Ljubas i Lijić također su osvojili prvo mjesto.

Svoja znanja i vještine te spretnost u vožnji policajci su okušali na posebno priređenom poligonu, vozeći službene motocikle BMW 1200RT i BMW 900RT. Istodobno se provjeravala pravilna uporaba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći zahtjevan poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno. Pehare najboljima uručili su supruga te kćerke pokojnog policajca Šime Buzova. S.L.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike