Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI TVRĐA

Vrkić: Pripremamo se
za uređenje Tvrđe
sa 65 milijuna kuna
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Gradska je četvrt Tvrđa obilježila u četvrtak poslijepodne svoj dan svečanom sjednicom na kojoj su domaćinima vijećnicima i nešto više od 11.000 stanovnika uputili čestitke osječko-baranjski dožupan, dr. Željko Kraljičak, gradonačelnik Ivica Vrkić, dogradonačelnik Denis Ambruš, Siniša Gregoran, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i lokalnu samoupravu, brojni gosti... Svečanom su domjenku prethodilli svečani program učenika OŠ Vijenac i vrtića Stribor, VA Brevis, novog tamburaškog orkestra Etno Dukati i pjevačica sastava Diva Regionalnog etno centra Osijek. Vijenace su ispred spomen-obilježja braniteljima položili čelnici Grada, Županije, Veterana vojne policije, HDSSB-a Tvrđa i drugi.

Bila je to prigoda da predsjednik Vijeća GČ Zoran Batnožić iznese što je učinjeno i koji su planovi.

- Ekipa u gradskoj četvrti je mlada i takvo nam je razmišljanje – cilj nam je urediti što više, želimo izvući stanovnike iz stanova na zajednička događanja i druženja radi ponovnog postizanja zajedništva. Zbog toga uređujemo dječja igrališta, stigle su nam nove fitness-sprave, popravljamo što ne valja, gradimo nove staze, pametne klupe dolaze nam u studenome, kada bismo trebali imati riješen i besplatni internet u svakom dijelu četvrti... - istaknuo je Batnožić te dodao kako bi, kad bi bilo više novca na raspolaganju, sve potrošili na nove projekte poput parka u Dolinama i na druga poboljšanja.

- Izvrsno surađujemo i zajedno procjenjujemo kako bismo unaprijedili kvalitetu života u ovoj gradskoj četvrti, u kojoj i sam živim. Za ovaj je dio grada jako važno to što je Grad Osijek pred konačnim potpisivanjem velikog projekta za uređenje Tvrđe. Riječ je o prvih 65 milijuna kuna, a usporedno s tim izradili smo projekt i za drugu fazu, za infrastrukturu Tvrđe, koji je na razini sedamdesetak milijuna kuna. Držim da neće biti nikakvih zapreka da i to dobijemo pa bismo kompletno uredili Tvrđu. Ona će tako biti pravi turistički proizvod na ponos građana i zadovoljstvo turista. Riječ je i o tehničkim rješenjima kojima će se, primjerice, riješiti problem s razinom podzemnih voda – najavio je gradonačelnik Vrkić. D. Pejić

SUBOTNJI I NEDJELJNI PROGRAM

U subotu, 1. listopada, s početkom u 13 sati u sjedištu GČ Tvrđa na Vijencu Ivana Meštrovića 26f održat će se Kup Tvrđa u stolnom tenisu, dok je za nedjelju, 2. listopada, od 9 sati u sjedištu GČ organizirana prigodna prodaja proizvoda OPG-ova.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike