Regija
IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA

Gradnja regionalnog centra pogrebne opreme
Objavljeno 30. rujna, 2016.

ĐAKOVO

Do Svih svetih bit će zabijena prva lopata budućeg regionalnoga centra pogrebne opreme u Đakovu - prekoputa kuće oproštaja i glavnoga ulaza u Gradsko groblje. Ovih je dana investitoru Univerzalu, doznaje se od predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde, izdana građevinska dozvola.

- Počinjemo gradnju najreprezentativnijeg salona pogrebne opreme u istočnoj Hrvatskoj. U tijeku je postupak javne nabave, kako bi do kraja godine bila dovršena prva faza - postavljena cijela konstrukcija objekta, do pod krov. Grad je kao vlasnik zemljišta trgovačkom društvu Univerzalu dao pravo građenja, dok je Univerzal u nekoliko mjeseci pribavio svu dokumentaciju - kaže Soldo.

Sadašnja je Univerzalova prodavaonica pogrebne opreme sagrađena prije više od pola stoljeća sa stropom od blata i slame, a krov prokišnjava.

- Ograničenim kapacitetom i površinom stara prodavaonica ne zadovoljava potrebe tržišta. Kako Đakovo danas ima jedno od najljepših i najuređenijih groblja u Hrvatskoj, Grad i gradski komunalac žele zadovoljiti sve zahtjevnije tržišne standarde i sugrađanima omogućiti moderniziran i pristupačniji cjelokupni program cvjećarskih i pogrebnih usluga i opreme - navodi Univerzalov direktor Mile Kaselj.

Glavni ulaz u novu prodavaonicu površine 200 kvadrata bit će na zapadnom pročelju objekta. U prednjemu dijelu prodajnog prostora, kroz koji se prolazi dalje u izložbeno-prodajni salon pogrebne opreme, naći će se cvjećarnica. Gospodarski pristup zgradi planiran je s južne strane. Dobivanjem ovakvoga salona prema europskim standardima Univerzal će, vjeruje Soldo, steći bolje izglede u tržišnoj utakmici, povećati konkurentnost i ponuditi još povoljniju uslugu.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike