Regija
9. VUKOVARSKI ETNO SAJAM

Na sajmu izlaže 40-ak izlagača
Objavljeno 1. listopada, 2016.

VUKOVAR

Tradicionalni Vukovarski etno sajam, u njegovu 9. izdanju, otvorio je jučer, u povijesnoj jezgri grada, gradonačelnik Ivan Penava. Trodnevni sajam održava se u Radničkom domu (Grand hotel) i na platou pokraj Vuke, a proizvode je brojnim posjetiteljima predstavilo 40-ak izlagača iz Slavonije.

– Vukovarski etno sajam manifestacija je koja traje već gotovo desetljeće u našem gradu. Izlagači pokazuju svoje proizvode, one koji proizlaze iz tradicije ovog kraja, i uistinu je lijepo to vidjeti i posjetiti, osjetiti i mirise koji podsjećaju na djetinjstvo. Mislim da je ovo topla i srdačna manifestacija Vukovara koju vrijedi obići – kazao je Penava otvarajući sajam.

– I mi smo kao organizatoiri zadovoljni, i brojem izlagača i posjetom sajmu jer Vukovar je mali grad i trebamo biti realni, a već sama činjenica da imamo ovakvu manifestaciju daje dodatnu toplinu i šarm gradu, a ako uz to naši slavonski proizvođači uspiju nešto i zaraditi, naše je zadovoljstvo veće – zaključio je Penava, koji je obišao sajamske štandove, kušao proizvode i razgovorao s izlagačima i posjetiteljima.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a u ponudi su domaća hrana i pića, rukotvorine, suveniri, igračke, med i ostali proizvodi ekološkog i etnopodrijetla. Ove godine održavat će se i programi za djecu u organizaciji Udruge proanima.kreativka, razne radionice, kao i konzumiranje autohtonih hrvatskih specijaliteta, dok će se završnog dana prikazati tradicionalni zanati. Prema riječima pročelnice gradskog Odjela za kulturu i turizam Marine Sekulić, prilika je to OPG-ovima i obrtnicima za predstavljanje proizvoda i stjecanje dodatnih prihoda. Organizatori sajma su Grad Vukovar i Turistička zajednica Vukovara, a jučerašnju svečanost otvorenja svojim su nastupom upotpunili TS Allegro i Udruga Bijela golubica.S.Butigan

Najčitanije iz rubrike