Sport
HOMOGENIZACIJA U CIBALIJI

Igrači, Mršić i Gagro
zajedno za istim stolom
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Ovih dana situacija u Cibaliji prilično je napeta. Na sastanku Nadzornog odbora odlučeno je kako će Stanko Mršić voditi momčad sigurno u predstojećem ogledu protiv Slaven Belupa. Dijelu igrača stigao je i određeni novac na račun, a ostali se nadaju kako će to dobiti do utakmice sa Slaven Belupom. Ipak, u Cibaliji čine sve kako bi izvukli nešto pozitivno iz teške situacije. Tako je u srijedu održano zanimljivo druženje koje će poslužiti sigurno homogenizaciji unutar kluba.

- Imali smo u srijedu jedno zajedničko druženje na večeri. Bili su svi prisutni, od igrača, trenera, predsjednika pa do oružara i spremačica. Jedno lijepo druženje služilo je kako bismo izvukli sve pozitivno iz nas uoči utakmice sa Slaven Belupom - otkrio je Josip Tomašević, pouzdani igrač Cibalije.

Vjerujemo kako to neće biti posljednja večera! No, sigurno je kako atmosfera posljednjih dana utječe različito na igrače?

- Svakoga je na neki način dotaknula ta situacija, ali svi pokušavamo u ovim teškim danima biti što više pozitivni. Svi smo mladi, osim nekoliko suigrača, pa u ovoj lošoj situaciji tražimo što je za nas mlađe pozitivno. A to je činjenica što igramo u Prvoj ligi. Želimo svi odigrati najbolje što možemo kako bismo skrenuli na sebe pozornost.

Tomašević je standardni član prve postave Cibalije od susreta s Dinamom. Igrao je Tomašević i na mjestu stopera, kao i u veznoj liniji na pozicijama zadnjeg, ali i ofenzivnog veznog igrača. U tih sedam utakmica Tomašević je u igri proveo 622 minute, odnosno samo je mijenjan u navedenom susretu protiv Dinama i to u 82. minuti. I protiv Slaven Belupa u nedjelju Tomašević će zauzeti mjesto u veznom redu, budući da su stoperski par Zgrablić - Jerbić zdravi i mogu igrati.

Uoči susreta sa Slaven Belupom Vinkovčani još nisu doživjeli pobjedu. U deset kola osvojili su mizerna četiri boda, šest puta Vinkovčani su poraženi, dok su četiri susreta završila bez pobjednika. Navijači i simpatizeri Cibalije još čekaju prvu pobjedu.

- Zaista se svi nadamo da ćemo konačno ostvariti tu prvu pobjedu, a najviše to želimo mi igrači. Do sada nam nije išlo, nedostajalo je malo sreće, pa se nadam kako je konačno došlo vrijeme da ostvarimo i prvu prvoligašku pobjedu.

U prošlom prvenstvenom susretu protiv Slaven Belupa u Koprivnici Cibalia je imala do 73. minute vodstvo od 2:1, ali je potom do kraja susreta primila dva pogotka i tako upisala drugi prvenstveni poraz. Ovaj put želje su jedinstvene među svim igračima - samo pobjeda dolazi u pitanje?

- Ta dva pogotka smo si sami zakuhali, postigli su ih zbog naših pogrešaka. Vjerujem kako smo od tada nešto naučili o igranju u Prvoj ligi i da nam se takve pogreške više neće ponavljati. Iskusniji smo i kao malo tko željni pobjede - rekao je Tomašević. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike