Novosti
OBRAČUNI U SELJAČKOJ STRANCI

Petir traži suspenzije svih suspenzija u HSS-u
Objavljeno 29. rujna, 2016.

Vezani članci

NASTAVLJA SE PREPUCAVANJE U HSS-U

Beljak: Hrg je izdao, zadužio i gotovo uništio HSS

Suspendirana HSS-ovka Marijana Petir poručila je da traži "suspenzije svih suspenzija" u HSS-u jer nisu u skladu sa zakonom, dok je koprivničko-križevački župan Darko Koren optužio sadašnjeg predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da je u 112-godišnjoj povijesti stranke nakon Puniše Račića napravio najveću štetu HSS-u. "Postupak o suspenziji koji je pokrenuo Beljak protiv više od 100 članova HSS-a nije pošten ni pravedan, niti je u skladu sa Statutom, zakonom, Ustavom i Konvencijom o ljudskim pravima, i mi smo zbog toga uložili argumentirane žalbe", poručila je Petir .

Suspenzije, ističe, nisu u skladu sa zakonskim propisima, niti su obrazložene, pa suspendirani i ne znaju što im se stavlja na teret. "One su generičke i svi članovi dobili su jedinstven tekst, iako vrlo vjerojatno nemaju svi iste uloge, pa tražimo da se te suspenzije povuku", rekla je Petir koja također traži odgodu izborne skupštine HSS-a jer im nije omogućeno da sudjeluju u izbornim procesima.

Osim toga, dobila je informaciju da je Beljak suspendirao i neke članove Nadzornog odbora i Časnog suda, što nije pošteno. "To su tijela stranke koja trebaju utvrditi jesu li postupci u skladu sa Statutom i zakonom. Imam puno povjerenje u Nadzorni odbor i Časni sud da će po našim podnescima poduzeti primjerene mjere, a tu ključnu ulogu sada ima Nadzorni odbor, jer smo mi, osim što smo zatražili argumentirano isključenje gospodina Beljaka iz stranke i nadzor donesenih odluka, ovog tjedna zatražili od Nadzornog odbora da suspendira sve suspenzije jer nisu utemeljene, te da nam se omogući da i dalje s ponosom budemo članovi HSS-a", rekla je Petir.

U kontaktu su, kaže, s Ministarstvom uprave koje su obavijestili o aktivnostima koje nisu u skladu sa zakonom. H