Osijek
ČEPINSKI SUNCOKRETI

Trodnevno veselje u Čepinu uz ples i pjesme
Objavljeno 30. rujna, 2016.

Čepin će u petak, subotu i nedjelju biti u znaku tradicionalne slavonske pjesme, plesa, tamburice i starih običaja. Naime, i ove se godine od 30. rujna do 2. listopada održavaju Čepinski suncokreti.

Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, kaže kako o ugledu i značenju te manifestacije za njihovo mjesto govori da se “Suncokreti” održavaju već šesnaestu godinu zaredom, a medijski pokrovitelji su Glas Slavonije, Slavonski radio i Šokački portal.

- Organizatori Čepinskih suncokreta su Općina Čepin i KUD I. K. Adamović Čepin koji će prvog dana, 30. rujna u 20 sati, održati svoj tradicionalni koncert ispod šatora na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor. Pokrovitelj najveće čepinske folklorne manifestacije je uz Općinu Čepin i Osječko-baranjska županija. Bit će obilja i veselja tijekom trodnevne manifestacije na koju je ulazak slobodan uz dodatne prateće sadržaje, pa pozivamo i uvijek nam drage goste iz šire okolice da nam se pridruže i uživaju u nastupima KUD-ova, koncertima, ali i ponudi tradicijskih proizvoda udruga građana i obiteljskih gospodarstava koji su uključeni u Čepinske suncokrete uz bogatu gastronomsku ponudu koju će posjetitelji moći besplatno konzumirati. Naime, u petak fiš kuhaju ribolovne udruge, čobanac u subotu lovačke udruge, a u nedjelju čepinski izviđači grah - poručuje čepinski načelnik Dražen Tonkovac.

Željko Mamić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Općini Čepin, kaže kako će nastupu domaćinskog KUD-a prethoditi, u 17 sati, nastup vrtićaraca iz Zvončića i učenika osnovnih škola Miroslava Krleže i Vladimir Nazor, a zabava se nastavlja koncertom TS Bosutski bećari u 22 sata. U subotu, 1. listopada, u 18 sati je Smotra folklora na kojoj nastupaju gosti iz Hrvatske i inozemstva, a u 20 sati nastupa TS Šokci. U nedjelju, 2. listopada, u 18 sati je Dječja smotra folklora, u 20 sati svira TS Kas.

Darko PEJIĆ

U petak fiš kuhaju ribolovne udruge, čobanac u subotu lovačke udruge, a u nedjelju čepinski izviđači grah

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike