Regija
9. VUKOVARSKI ETNOSAJAM

Na sajmu i “Okusi Hrvatske”
Objavljeno 29. rujna, 2016.

I ove godine u samom središtu grada održava se tradicionalni Vukovarski etnosajam. Riječ je o 9. sajmu zaredom, a trajat će od 30. rujna do 2. listopada.

Mjesto zbivanja je Radnički dom (Grand hotel) i prostor oko njega u pješačkoj zoni.

– I ove godine očekuje vas više od 40 izlagača koji nude hranu i piće, domaće rukotvorine, suvenire, igračke, med i ostale proizvode ekološkog i etnopodrijetla. Pozivamo sve zainteresirane, dođite na 9. Vukovarski etnosajam i uživajte u bogatom programu koji smo pripremili za vas! – poručili su organizatori.

Riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta, kao i ponudi proizvođača hrane i pića. Svečanost otvorenja tog među Vukovarcima popularnog sajma najavljena je za petak, 30. rujna, u 10.30 sati na platou kod Radničkog doma kada će posjetitelje, uz razgledanje štandova i kupnju, zabavljati TS Allegro i Udruga Bijela golubica. Istog dana, od 16 do 18 sati, program je za djecu pod nazivom Jesenja bajka koji će provoditi vukovarska Udruga proanima.kreativka. Drugog dana, u subotu, 1. listopada, odvijat će se, među ostalom sajamskom ponudom, radionica za djecu od 10 do 18 sati. Naziv radionice je Slama kao inspiracija, a vodit će je Nikola Faller. Između 12 i 14 sati trajat će program nazvan Okusi Hrvatske gdje će obrtnici Vukovarcima prezentirati, uz dakako i konzumaciju, autohtone hrvatske specijalitete. Cijelog dana posjetitelji 9. Vukovarskog etnosajma moći će pratiti i prikaz tradicijskih zanata. Isto to moći će gledati i posljednjeg sajamskog dana, u nedjelju, 2. listopada. Sajam će sva tri dana za posjetitelje biti otvoren od 10 do 19 sati. Organizatori i 9. izdanja Vukovarskog etnosajma su Grad Vukovar i Turistička zajednica Vukovara.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike