Regija
FESTIVAL

Tovarnik u znaku rakije, likera, pekmeza, bundeve...
Objavljeno 29. rujna, 2016.

U malom pitomom selu Tovarniku ova subota, 1. listopada, bit će u znaku likera, rakije, pekmeza, bundeva i graha.

Općinsko vijeće Tovarnik i Vukovarsko-srijemska županija organizatori su 11. Festivala voćnih rakija, likera i pekmeza, 7. Međunarodne izložbe bundeva i tikava, te 2. Grahijade, natjecanje u kuhanju zelenog graha.

U okviru ovoga festivala održavaju se brojna popratna događanja, kao i brojna natjecanja - izbor najveće i najteže bundeve, kuhanje pekmeza i kuhanje zelenog graha. Na štandovima će biti izložene mnogi plodovi naše ravnice: rakije, likeri, vina, pekmezi, džemovi, zlatovezi i druge rukotvorine.

U 10 sati je početak pečenja rakije, kuhanje pekmeza i graha, u 14 sati ocjenjivanje i nagrađivanje najukusnijeg graha, u 15 sati je vaganje bundeva, u 16 sati svečano otvorenje festivala i nastup KUD-ova, te pučkih zabavljača Did Tunje i Bać Roke iz Otoka, a u 17 sati je proglašenje i nagrađivanje najteže bundeve.

Za sve posjetitelje besplatni festivalski ručak je u 14 sati. U večernjim satima (21) održat će se koncert popularnoga pjevača Željka Bebeka. Koliki značaj Festival ima na istoku Hrvatske govori i činjenica kako Festival raste iz godinu.M.Kokaj

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike