Crna kronika
SUĐENJE DRAGI BABIĆU

Džalto poručio da
nema više što reći
Objavljeno 29. rujna, 2016.

OSIJEK - Na Općinskom sudu u Osijeku nastavljeno je ponovljeno suđenje poduzetniku Dragi Babiću, kojeg se optužnicom tereti da je iznuđivao Ivicu Džaltu koji se jučer nije pojavio na sudu. Sutkinja Azra Salitrežić namjeravala ga je ispitati za neke okolnosti koje su se pojavile u ovom ponovljenom suđenju, no Džalto se navodno ispričao sudu, poručivši da nema više što reći ili dodati, te naveo da se preselio u Njemačku i nije došao zbog poslovnih obveza.

Džalto će se ipak najvjerojatnije uskoro morati vratiti u Hrvatsku jer ga je Vrhovni sud pravomoćno osudio na tri godine zatvora u tzv. slučaju Kiosci. Odlučeno je da se Džalto više neće pozivati na rasprave. Tužiteljstvo je prihvatilo prijedlog odvjetnika Dražena Srba da se Dragi Babiću ukinu mjere opreza u dijelu da se više ne mora svaki tjedan javljati u policiju. Kao mjera opreza ostalo je samo da se Babić ne smije približavati niti smije kontaktirati s Džaltom. Sljedeća sudska rasprava zakazana je za 13. listopada, a očekuje se da bi ovo ponovljeno suđenje trebalo završiti.

Podsjetimo, Osječaninu Dragi Babiću ukinuta je prvostupanjska presuda kojom je zbog iznude osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora, i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.S.Lacić

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike